Nogomet
22

Uspješna generalna proba: Sarajevo pobijedilo Leotar golom Tatomirovića

Piše: D. B.
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Nogometaši FK Sarajevo danas su odigrali prijateljsku utakmicu protiv Leotara u Čitluku, koja je bila i generalna proba za nastavak takmičenja u Premijer ligi BiH. Bordo ekipa je pobijedila golom Tatomirovića.

Šef stručnog štaba FK Sarajevo Meho Kodro je odlučio da od prve minute zaigraju Bandović, Kallasi, Puzigaća, Tatomirović, Mihojević, Berberović, Alispahić, Rustemović, Bilbija, Benko i Duljević.

Nogometaši Sarajeva su od prve minute zaigrali ofanzivno te su ubrzo i postigli pogodak. Duljević je ubacio loptu za Benku, koji je zatresao mrežu Leotara, ali je gol poništen zbog ofsajda.

Drugu priliku su bordo momci imali u 8. minuti, Tatomirović je asistirao Duljeviću, čiji je udarac odbranio golman Leotara.

Nogometaši Sarajeva su treću priliku pretvorili u vodstvo. U 22. minuti je Alispahić odlično centrirao, a Tatomirović glavom loptu poslao u mrežu Leotara.

Nova šansa se ukazala za Benku u 34. minuti utakmice, no, sjajni napadač FK Sarajevo nije pogodio.

Četiri minute kasnije je Tatomirović ponovo postigao pogodak, ali je poništen zbog prekršaja u napadu.

Rezultatom 1:0 u korist Sarajeva je završeno prvo poluvrijeme.

Sarajevo je krenulo žestoko i u drugom poluvremenu. Alispahić je u 47. minuti pokušao dva puta, ali promjene rezultata nije bilo.

U 68. minuti je iz slobodnog udarca pokušao Benko, čiji je udarac odbranio golman Leotara. Do kraja utakmice se rezultat nije mijenjao. Bordo ekipa je pobijedila Leotar i tako uspješno okončala generalnu probu pred nastavak prvenstva.