Nogomet
15

Sarajevo savladalo Metalist u Antaliji

Piše: D. B.
(Foto: fcsarajevo.ba)
Nogometaši FK Sarajevo su danas u okviru priprema za proljetni dio sezone u Premijer ligi BiH odigrali prijateljsku utakmicu protiv Metalista iz Kharkiva u Antaliji. Utakmica je završena rezultatom 1:0 za Bordo tim.

Šef stručnog štaba FK Sarajevo Meho Kodro od prve minute na teren poslao Plakala, Kallasija, Puzigaću, Tatomirovića, Dupovca, Cimirota, Rustemovića, Radovca, Okića, Stojčeva i Velkoskog. Bordo ekipa je odlično otvorila utakmicu i golom Miloša Stojčeva iz slobodnog udarca povela sa 1:0.

Novu priliku su bordo momci imali u 20. minuti, Rustemović je uposlio Okića koji je šutirao prema golu Metalista, ali je golman odbranio njegov udarac. Prvo poluvrijeme je završeno minimalnim vodstvom Sarajeva.

U drugom poluvremenu su za tim sa Koševa zaigrali Bandović, Protić, Mihojević, Kovačević, Berberović, Alispahić, Bekić, Anđušić i Benko.

Prvu priliku u nastavku utakmice imao je Benko, no, njegov atraktivan udarac nije bio uspješan. Novi igrač Sarajeva Mehmed Alispahić je potom šutirao iz slobodnog udarca, a lopta je pogodila stativu.

Benko je u drugom pokušaju na današnjoj utakmici pokušao glavom postići pogodak, no, njegov je pokušaj zaustavio golman Metalista.

U nastavku utakmice Bekića i Anđušića zamijenili su Purić i Duljević. Do kraja susreta Bandović je odbranio sjajan pokušaj Metalista, ali se rezultat nije mijenjao. Ostalo je 1:0 za FK Sarajevo.