Nogomet
7

Uspavanka bez pogodaka na Otoci: Odluka o putniku u finale Kupa BiH pada za 14 dana u Mostaru

Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Prvi polufinalni susret Kupa BiH između Olimpica i Zrinjskog igran na stadionu Otoka u Sarajevu nije ponudio ni kvalitetan fudbal, niti pogotke.

Završilo je sa najnepopularnijih 0:0, čime zadovoljniji mogu biti gostujući igrači iako nisu uspjeli ostvariti svoj cilj i postići pogodak na gostujućem terenu.

Udarac Danijala Brkovića iz 17. minute razbio je monotoniju s početka utakmice. Bio je to lak plijen za reprezentativca Dujkovića.

U 20. minuti prvu veliku priliku na utakmici propustio je realizovati Krešimir Kordić čiji udarac glavom na kraju ipak nije završio u mreži Olimpica. U narednom napadu prvu priliku za Olimpic propustio je Figureido.

Sedam minuta poslije veliku grešku Bogičevića nije kaznio Deni Simeunović koga je idealno poslužio Ivan Crnov.

Gosti su protestvovali u desetoj minuti nastavka smatravši da Krešimir Kordić koji je iznenada došao u situaciju jedan na jedan, nije bio u dosuđenoj nedozvoljenoj poziciji.

Povoljnu situaciju iz koje se mogao izroditi pogodak u 68. minuti pogrešnim dodavanjem uprskao je Kenan Handžić. Dvije minute kasnije na drugoj strani prijetio je Krešimir Kordić.

Do kraja utakmice nije bilo većih uzbuđenja, pa je ostalo 0:0.

Današnji meč na stadionu Otoka posmatrao je selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević.

Polufinale Kupa BiH:

Olimpic - Zrinjski 0:0