Nogomet
23

Remi Širokog i Olimpica: Odluka o osvajaču Kupa BiH za sedam dana

Klix.ba
(Foto: Željko Miličević/Klix.ba)
Prvi finalni susret Kupa BiH između Širokog Brijega i Olimpica igran na stadionu Pecara u Širokom Brijegu okončan je neriješenim rezultatom 1:1.

Odluka o pobjedniku ovog takmičenja tako će pasti za sedam dana na sarajevskom stadionu Koševo.

Današnja utakmica je ponudila dobru igru, a gosti su već u devetoj minuti iz prve prilike došli u vodstvo. Brković je centrirao sa desne strane, odbrana Širokog Brijega je loše reagovala, lopta je došla do neometanog Veldina Muharemovića koji prizemnim udarcem pogađa mrežu domaćina.

Mladi Luka Menalo i Josip Barišić kreirali su priliku za domaćina u 21. minuti, ali je udarac ovog drugog u korner skrenuo golman Olimpica Dino Hamzić. Barišić je prijetio i dvije minute kasnije kada je nadskočio Merajića i glavom nakon kornera Zakarića šutirao pored stative.

U 35. minuti Hamzić odličnom intervencijom spašava goste, da bi već u narednom napadu Vukovi propustili dobru priliku za drugi gol. Smajić je centrirao sa desne strane, a Stefan u mat poziciji ne zahvativši loptu ostao prekratak.

Autogol Bojana Regoja

Odličnu priliku u petoj minuti drugog poluvremena propustio je Wagner šutiravši pored gola. Petnaest minuta prije kraja Zvonimir Kožulj pogađa prečku gostujućeg gola.

U 76. minuti sudija Dragan Skakić dosudio je jedanaesterac za domaći tim nakon prekršaja Bogičevića nad Wagnerom. Brazilski internacionalac je preuzeo odgovornost, pogodivši stativu gola Olimpica.

Tri minute kasnije ipak se zatresla mreža Olimpica. Matej Karačić je centrirao sa desne strane, a Bojan Regoje pogodio sopstvenu mrežu.

Nadomak pogotku u 86. minuti bio je i rezervista Ivan Peko. Do kraja utakmice prilika nije bilo, pa je ostalo 1:1 iz 79. minute.

Himna bez zvižduka

Iako je publika na širokobriješkom stadionu u prošlosti znala zviždati tokom intoniranja himne BiH, ovog puta to nije bio slučaj. Istina, veći dio publike nije stajao tokom intoniranja himne, ali se za razliku od prošlih mečeva na ovom stadionu makar nije zviždalo.

Finale Kupa BiH (prva utakmica):

Široki Brijeg - Olimpic 1:1