{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uskoro prvi bh. profesionalni nogometni klub u Americi

F
15.1.2018. u 15:02
143
17
Uskoro prvi bh. profesionalni nogometni klub u Americi
143
Uskoro prvi bh. profesionalni nogometni klub u Americi
Foto: Facebook/Krajisnik Football Club
Od naredne sezone FC Krajišnik iz Utice SAD počet će se takmičiti u američkoj profesionalnoj nogometnoj ligi.
Naime, rukovodstvo kluba se odlučilo na korak da klub iz amaterskog ranga prijavi u profesionalnu ligu United Premier Soccer League (UPSL), koja je četvrta u rangu američkog sistema takmičenja.

Generalni menadžer Rifet Begić izjavio je da je klub u dosadašnjem takmičenju osvojio sve što se moglo osvojiti i da je ovaj korak logičan slijed razvoja.

"Ideja je bila moja, podržalo ju je rukovodstvo na čelu s mladim i agilnim predsjednikom kluba Anelom Pajazetovićem. Trenutno smo u fazi formiranja stručnog štaba našega kluba i samog igračkog kadra koji će zastupati naš tim 2019. godine. Ideja je da u FC Krajišniku okupimo najbolje nogometaše bh. korijena i da krenemo ka našem konačnom cilju, Američkoj prvoj ligi", dodao je Begić.

Istaknuo je da im je cilj da omoguće talentiranim nogometašima iz Bosne i Hercegovine i iz okruženja da se priključe timu i okušaju u ovom sistemu takmičenja.

"Inače, klub je formiran 1997. godine. Ideja o osnivanju i formiranju potekla je od Rifeta Begića i Nedžada Kajtezovića. FC Krajišnik je počeo da se takmiči u ljetnoj sezoni amaterske lige u centralnom dijelu države New York 1998. godine, pa sve do danas. Kroz klub su prošli mnogi igrači bh. korijena", rekao je Begić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Vjerujete li da se utrka Formule E može održati na ulicama Sarajeva?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: