Nogomet
67

Uščuplić za Klix: Pojedinci su potrošili kredite, za Sarajevo će igrati samo ratnici

Piše: Edin Isanović
FK Sarajevo nije počeo sezonu na pravi način. Od mogućih 18, osvojeno je 10 bodova. Uz utakmicu manje Bordo tim za vodećim Širokim Brijegom zaostaje 7 bodova. Nakon utakmice u Zenici gdje je tim sa Koševa nadigrao, ali ne i osvojio tri boda protiv Čelika, puno se pričalo.

Predsjednik kluba Edis Kusturica nakon meča na Bilinom Polju bio je razočaran igrom. Ipak, situacija se smirila, a Sarajevo već u srijedu očekuje utakmica Kupa BiH protiv Igmana u Konjicu.

Prvi šef struke FK Sarajevo Dženan Uščuplić za Klix.ba govorio je prvo o dvoboju sa Čelikom.

"Nisam zadovoljan rezultatom, a i kako bih bio? Trebali smo pobijediti, sjajne šanse nismo realizovali u prvom poluvremenu. Trebali smo voditi nekoliko golova razlike. U drugom dijelu nismo bili na nivou. Neki su očigledno mislili da će pobjeda doći sama od sebe. Rekao sam već, ali ponovit ću opet. Razočarali su iskusni igrači. Ovdje isključujem Tatomirovića, Cimirota, Radovca, Velkoskog i donekle Duljevića", kazao je Uščuplić.

Pitali smo ga šta misli o ponašanju pojedinih nogometaša u bordo dresu koji su u ključnim trenucima za postizanje pogotka pokazali neozbiljnost i neodgovornost prema igri.

"Slažem se. Pojedinci su se ponašali nonšalantno, ali toga više neće biti. Ko bude to radio bit će zamijenjen, pa makar i u 10. minuti meča. Osim toga, neki nogometaši potrošili su kredit. Ne bih imenovao, ali će se oni prepoznati. U narednim utakmicama bit će izmjena u udarnoj postavi. Za Sarajevo će igrati samo ratnici, oni koji 90, pa ako treba i 120 minuta igraju do krajnjih granica svojih mogućnosti“, potcrtao je strateg Bordo tima.

Uščuplić, koji je Sarajevo donio trofej nakon sedam godina posta, vjeruje da će se njegov tim vratiti u borbu za vrh.

"Bodovno zaostajemo za vodećim ekipama i nisam zadovoljan. Ipak, ova ekipa ima kvalitet. Nadam se da će pobjednička serija započeti već protiv Igmana u Kupu BiH. Važno je da slavimo i da se vrati samopouzdanje", zaključio je Uščuplić.