Nogomet
238

Ibraković: Sarajevo se vraća na staze stare slave, navijači stižu iz cijele BiH

Piše: Edin Isanović
Navijači Sarajeva (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Navijači Sarajeva (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sportski direktor FK Sarajevo Abdulah Ibraković govorio je za Klix.ba o predstojećeoj utakmici Bordo tima u play-offu Evropske lige protiv Borussije Monchengladbach.

U uvodu je napomenuo kako je sretan što tim sa Koševa nakon 34 godine ponovo igra sa timom iz Bundeslige i da se Sarajevo polako vraća na staze stare slave.

"Posljednjih sedam dana uradilo se mnogo posla, jer je play-off drugačiji od kvalifikacija i kriteriji su dosta strožiji. Jednostavno, skoncentrisali smo se da spremno dočekamo dvomeč sa Borussijom. Spremni smo za okršaj na Koševu“, naglašava Ibraković.

Dodaje kako se ulaznice prodaju izuzetno dobro i da će stadion biti pun.

"Razgovarao sam danas sa generalnim direktorom Selimovićem i on mi je rekao da su istok i sjever rasprodani. Karti za zapad još ima i sutra će se prodavati. Mislimo da će stadion biti ispunjen do posljednjeg mjesta. Navijači Sarajeva dolaze organizovano iz cijele Bosne i Hercegovine. Sretni smo zbog euforije, ali imamo i veliku obavezu. Organizovano stižu fanovi Bordo tima iz Lukavca, Živinica, Maglaja, Donjeg Vakufa, Sanskog Mosta, Jablanice...", kazao je sportski direktor tima sa Koševa.

Ibraković potcrtava da je ekipa Sarajeva svjesna težine dvomeča sa Nijemcima.

"Nastup u play-offu igrači su zaslužili svojim radom, trudom i zalaganjem na terenu. Pokušat će na najbolji mogući način predstaviti Sarajevo i BiH. Ekipa je izolovana i detaljno se sa stručnim štabom priprema za dvoboj na najvećem bh. stadionu. Znaju koliki je ulog. Mi ne želimo da se slikamo, već ćemo dati sve od sebe da pokušamo iznenaditi. Imamo jako dobar tim koji igra odlično i može napraviti problema favorizovanoj Borussiji. Nijemci nas respektuju i mislim da njihov mentalitet ne dozvoljava opuštanje. Svjesni su oni da su kvalitetom, organizacijom i budžetom iznad nas, ali znaju da ima 180 minuta igre i da je sve moguće. Mi smo detaljno analizirali njihov stil igre i naši nogometaši će zajedno sa stručnim štabom pokušati da anuliraju njihova najjača oružja", napominje naš sagovornik.

Sportski direktor Bordo tima apostrofira kako se aktuelni tim stvarao od zime i da rezultat nije došao preko noći.

"Nije se kao prethodnih godina tim pravio na ljeto. Na zimskoj pauzi počeli smo stvarati ekipu vjerujući da ćemo igrati u Evropi. Borili smo se i za titulu i za kup. Uspjeli smo osvojiti jedan trofej , izborili međunarodno takmičenje i zadržali tim. Ponosni smo što smo zadržali naše igrače koji su zadovoljni u bordo svlačionici. No, nećemo stati na ovome, idemo samo naprijed. Rastemo iz dana u dan, stvaramo jako Sarajevo", zaključio je Ibraković.