{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Urađen psihološki profil Cristiana Ronalda

T
5.9.2012. u 21:01
4
39
Urađen psihološki profil Cristiana Ronalda
4
Urađen psihološki profil Cristiana Ronalda
Cristiano Ronaldo (Foto: Arhiv/AFP)
Niko, ili gotovo niko ne zna zbog čega je Cristiano Ronaldo nesretan. Španski dnevnik Marca je uz pomoć grafologije, pokušala doći do odgovora na to pitanje...
Ugledni sportski dnevnik iz Madrida poslao je autogram Cristiana Ronalda u firmu pod nazivom Grafoclic, te je od iste naručio ispitivanje i analizu rukopisa portugalske zvijezde.

Alberto Asiain, upravljački partner firme, ponudio je rezultate svog istraživanja. Za početak je komentirao ugao potpisa...

"Prvo zapažanje je da potpis naginje prema gore. To ukazuje na visoku ambiciju i želju za isticanjem. Riječ 'Ronaldo' dominira i pojavljuje se cijela, dok se jednostavno slovo C odnosi na njegovo ime. Slova otkrivaju egocentrične osobine. To ga vodi ka uspjehu i profesionalnom priznanju, odnosno milionskim transferima".

Asiain je nakon toga komentirao uključenje na potpis broja 7, kojeg Ronaldo nosi na dresu.

"To pokazuje da je Ronaldo rezerviran čovjek koji ne voli govoriti o svom ličnom životu. Samo o profesionalnom, i to samo kad je strogo potrebno. Na potpisu je slovo C odvojeno od prezimena Ronaldo, što pokazuje jasan jaz između profesionalnog i strogo ličnog života.

Ronaldo je ljubazna i pristojna osoba kada je u centru pažnje. To se očituje u jedinstvu slova. Konačno, velike nepravilnosti u veličini slova ukazuju na veliki ego", zaključio je svoju analizu Asiain.

A zbog čega je Ronaldo nesretan? To će, očito, i dalje ostati pitanje bez odgovora...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Selektor Zmajeva treba biti
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: