Nije od jučer
2

Ronaldov agent: Znao sam za njegovo nezadovoljstvo

Totalsport
Ronaldo
Ronaldo
Nogometna, a i sportska vijest dana je nezadovoljstvo ponajboljeg svjetskog nogometaša Cristiana Ronalda, koji je indirektno naznačio da bi volio i napustiti Real Madrid...

Mnogo je toga kulminiralo nakon meča 3. kola Primere u kojem je Real, na Santiago Bernabeuu uz dva gola baš Ronalda, savladao Granadu s 3-0. Ronaldo svoje golove nije uopće slavio, a po završetku utakmice ponudio je objašnjenje.

"Tužan sam iz profesionalnih razloga. U klubu znaju zbog čega. Zbog toga nisam slavio, jer jednostavno nisam sretan. Ljudi u klubu znaju o čemu se radi. Naglašavam da su u pitanju profesionalni, a ne lični razlozi", rekao je Ronaldo.

Španski sportski list As navodi kako je u subotu Ronaldo zatražio sastanak s predsjednikom Reala Florentinom Perezom na kojem mu je objasnio kako je nesretan i sugerirao da želi otići. Kao razlog naveo je navodno da mu nije "ugodno" u svlačionici.

Neki španski mediji su izvjestili da je ovakva vijest potpuno šokantna, pa da tako za ništa od toga nije znao niti igračev agent Jorge Mendes. No, on je to negirao.

"Naravno da sam znao za Ronaldovo nezadovoljstvo. Ono nije od jučer. Znate, mi imamo vrlo kvalitetan odnos i on zna da na mene može računati u svemu. Zato mi je i ispričao o čemu je riječ. Da, upoznat sam s ovim od ranije", rekao je Mendes.

Inače, Ronaldov stariji nogometni kolega, nekadašnja zvijezda Milana i madridskog Atletica Paulo Futre, također je dao izjavu:

"Smiješno je da se spominje kako Cristiano želi novi, finansijski jači ugovor. Razlozi su daleko dublji. Nema pravu podršku u klubu kada su određene stvari u pitanju, između ostaloga, pretpostavljam, kada je u pitanju njegova želja da se okiti Zlatnom loptom", rekao je Futre.