I ako ne bude publike
0

Uprava FK Sarajevo odlučila da prenosa derbija neće biti?

Piše: A. K.
Gradski derbi u Sarajevu će prvi put biti odigran bez publike (Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com)
Gradski derbi u Sarajevu će prvi put biti odigran bez publike (Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com)
U izjavi koju je Nihad Baljak dao za portal SCsport.ba rekao je da TV prenosa gradskog derbija između Sarajeva i Željezničara neće biti.

On je rekao da je Uprava bordo kluba u saglasnosti sa stručnim štabom donijela odluku da se derbi ne emitira u direktnom prenosu.

Stupili smo u kontakt sa Nihadom Baljkom koji je negirao bilo kakav razgovor sa novinarom portala SCsport.ba, rekavši da će više informacija biti poznato sutra i da ga tada kontaktiramo.

Nije nam poznato zbog čega Baljak negira davanje izjave kolegama, ali je to još jedan dokaz da u ulici Maršala Tita 38 stvari ne stoje najbolje.

Podsjećamo da je Baljak u izjavi za naš portal 5. maja rekao da traju pregovori sa TV kućama koje su zainteresovane za prenos utakmice.

Zbog toga se izjava Baljka za SCsport.ba čini još nelogičnijom, s obzirom da je FK Sarajevo prodajom TV prava pokušalo nadoknaditi gubitak novca zbog zabrane prisustva publike na stadinu Koševo. Da ne spominjemo da će desetine hiljada ljubitelja fudbala i simpatizera oba kluba ostati uskraćeni za gledanje utakmice kojoj moguće neće moći prisustvovati.

Odluku o tome da li će usvojiti žalbu FK Sarajevo na kaznu Disciplinske komisije N/FS BiH na osnovu koje bordo tim u tri domaća meča mora igrati bez prisustva publike donijet će Apelaciona komisija na sutrašnjoj sjednici zakazanoj za 15 sati.