Vječiti derbi
0

Nihad Baljak dogovorio prenos sa Hayatom, pa otkazao

Sarajevo-x.com
Foto: FKSinfo.com
Foto: FKSinfo.com
Direktor FK Sarajevo Nihad Baljak otkazao je načelno dogovoreni TV prenos subotnjeg vječitog derbija sa televizijskom kućom Hayat. Druge TV kuće, također, neće prenositi dvoboj Sarajeva i Željezničara sa koševskog stadiona.

"Načelno, sa Upravom FK Sarajevo dogovorili smo direktan TV prenos subotnjeg 95. vječitog derbija sa Koševa. Međutim, Nihad Baljak, direktor kluba naknadno me nazvao i rekao da je Uprava odlučila da direktnog prenosa neće biti", rekao je za SCsport.ba Seid Teftedarija, urednik sportskog programa NTV Hayat.

Kako piše ovaj portal, televizija Hayat poslala je zadovoljavajuću ponudu Upravi FK Sarajevo za direktan prenos utakmice između Željezničara i Sarajeva.

"Kažem vam, sve je bilo dogovoreno. I oni su bili zadovoljni. Onda, mi se ove sedmice javio Baljak i rekao da prenosa neće biti jer, tobože, svi rade protiv FK Sarajevo, te im se na takav način žele 'osvetiti'. Kome se svete. Navijačima? Navodno, ljuti su na Savez. Ali, šta sa tim imaju stotine hiljada navijača koji putem TV ekrana žele gledati meč. Pa, dueli Sarajeva i Želje su najbolje što naš fudbal može ponuditi. Ne shvatam, ali tako je i mi sa Hayata nemoćni smo da bilo šta uradimo", rekao je Teftedarija.

Belmin Karamehmedović, urednik sportskog programa BHT, kaže: "Iz FK Sarajevo do danas nisu nam ponudili da prenosimo vječiti derbi. Državna televizija gotovo sigurno neće prenositi subotnju utakmicu između Sarajeva i Željezničara. Mnogo puta Uprava Sarajeva nam je otkazala prenos dok je postojao projekt 'Derbi kola'. Ipak, da je bilo ponude ili bilo kakve volje sa njihove strane, kao državna televizija, zbog građana ove zemlje vrlo rado bi radili prenos meča".

Kemal Ahemtović, urednik sportskog programa FTV, rekao je novinaru portala SCsport.ba da FTV-u da rukovodstvo FK Sarajevo FTV-u nisu ponudili pravo prenosa derbija.

Televizija Kantona Sarajevo neće raditi prenos utakmice Sarajeva i Željezničara, rekao je Mirza Kolar za portal SCsport.ba.