{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ulični fudbal: Mali fudbaleri iz regije spremaju se za Evropsko prvenstvo u Parizu

20.12.2015. u 10:44
9
0
Ulični fudbal: Mali fudbaleri iz regije spremaju se za Evropsko prvenstvo u Parizu
9
Djevojčice i dječaci iz Foče i Goražda u Gradskoj dvorani "Mirsad Hurić" Goražde, igrali su turnir u uličnom fudbalu , koji je dio projekta "Novi svijet", nasljednika ranijeg turnira "Football friends". U projektu učestvuje više gradova iz BIH, Srbije i Crne Gore a završni turnir je planiran na ljeto iduće godine.
Menadžer projekta je Zoran Avramović, generalni sekretar sportskog društva "Crvena Zvezda" a u Beogradu će najvjerovatnije biti odigrana i završnica igara koje pokazuju kako regija odgaja prave fudbalske virtouze.

"Decembar i januar su predviđeni za druženja između nas iz okoline kao što je Foča, Goražde. Mi ćemo igrati međusobno. U Banja Luci će naprimjer igrati sa svojim ekipama a završnica će ići u svim gradovima po jedan turnir, dakle, Kragujevac, Beograd, Nikšić, Podgorica, Banja Luka, Doboj, Goražde, Foča i mislim da je Mostar", kaže Selver Tozo trener mlađih selekcija NK "Drina".

Najbolje ekipe odmjerit će snage na završnom turniru u junu a onda bi trebao uslijediti i odlazak na veliki Evropski sportski događaj.

"Predviđa se da reprezentacija ovih igara ide na Evropsko prvenstvo u Pariz gdje će igrati ulični fudbal sa djecom cijele Evrope", dodaje Tozo.

Propozicije takmičenja su učešće i dječaka i djevojčica u ekipama a pravdu tokom susreta dijele samostalno. Menadžeri projekta osigurali su prijevoz, hranu noćenja te druženja i posjete manifestacijama u gradovima uključenim u "Novi svijet".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jesu li opravdane smjene trenera FK Sarajevo i FK Željezničar?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: