Fudbal spaja ljude: Sutra u Goraždu sedmo kolo dječije fudbalske lige Drinske regije

Piše: E. A./Klix.ba
26.12.2015. u 17:07
8
0
Fudbal spaja ljude: Sutra u Goraždu sedmo kolo dječije fudbalske lige Drinske regije
8
Fudbal spaja ljude: Sutra u Goraždu sedmo kolo dječije fudbalske lige Drinske regije (Foto: Klix.ba)
FK Dribling Goražde sutra u gradskoj dvorani "Mirsad Hurić" organizuje 7. kolo dječije fudbalske lige Drinske regije pod nazivom "Fudbal spaja ljude".
Ovih sedam ekipa će učestvovati u ligi: Goražde, Dribling - Goražde, Sutjeska - Foča, Bambi - Višegrad, Kolina - Ustikolina, Radnički - Novo Goražde i Mladost - Rogatica. Ekipe su podijeljene po kategorijama. U najmlađoj grupi su djeca rođena 2007. i 2008. godine, srednja grupa su fudbalski talenti godišta 2005. i 2006, a najstarija grupa je 2003. i 2004.godište.

Trener Driblinga Edin Terović ističe da će prve utakmice početi od 9 sati.

"Prvo kolo je nedavno odigrano u Foči, a pred kraj ove polusezone sutra su nastupi u Goraždu. Smisao lige je druženje djece, učenje poštene igre, a važan je svakako i socijalni aspekt, odnosno upoznavanje djece iz drugih gradova. Sastajemo se svakih 15 dana, a ono što želimo posebno istaći jeste da je prvih šest kola proteklo u najboljem redu bez bilo kakvog incidenta", istakao je Terović.

Terović ističe kako su podršku ovom događaju dali koordinator lige Dragan Cicović, kantonalni ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Damir Žuga te direktori Gradske dvorane i Ziraat banke u Goraždu, Mensur Ćurović Roka i Amer Dragolj.

"Sutra će biti veoma zanimljivo za sve ljubitelje fudbala", kazao je Terović dodajući da ovaj sportski događaj i jeste organiziran s jednim cijem, da spaja ljude.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: