Uoči utakmice Sarajevo - Zvijezda
0

Ukinute suspenzije trojici igrača, Varešanović pred novinare poslao pomoćnika

Sarajevo-x.com
(Foto: Edin Puzić/Fotoservis)
U prostorijama FK Sarajevo je održana konferencija za medije uoči utakmice 24. kola bh. Premijer lige u kojoj Sarajevo dočekuje Zvijezdu. Novinarima su se obratili sportski direktor Edim Hadžialagić i pomoćnik glavnog trenera ekipe Esad Selimović. Mjesto trenera FK Sarajevo, Mirze Varešanovića, i ovog puta je ostalo prazno.

Najveća vijest na današnjoj konferenciji za medije je ukidanje suspenzije trojici igrača. Radi se u Branislavu Arsenijeviću, Hilmi Gutiću i Vučini Šćepanoviću.

"Optimistični smo zbog povratka trojice igrača. To nam daje nadu da u sutrašnjoj utakmici protiv Zvijezde možemo ostvariti pobjedu. Igrači moraju uraditi sve potpuno suprotno od onoga što su uradili u prošlom kolu protiv Olimpica", izjavio je Selimović.

U sutrašnjoj utakmici zbog povrede neće biti Edina Pehlića. U sastavu neće biti ni suspendovanog Adisa Jahovića, kao ni Dženaldina Hamzagića. Njihovu suspenziju je prokomentarisao Hadžialagić.

"Jahovića je suspendovao stručni štab, menadžment se neće miješati u to. Hamzagić nije pokazao interesovanje za klub, iako mu je ponuđen bolji ugovor od trenutnog", rekao je Hadžialagić.

Susret između Sarajeva i Zvijezde se igra u subotu u 17 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase.