Varešanović uoči susreta s Veležom
0

FOTO / "Želimo pobijediti i završiti sezonu na drugom mjestu"

Piše: Dalibor Bošnjak
Uoči utakmice posljednjeg, 30. kola bh. Premijer lige, u kojoj se sastaju Sarajevo i Velež, trener bordo ekipe, Mirza Varešanović, najavio je pobjedu. Ukoliko Sarajevo u subotu na Koševu savlada ekipu Veleža, a Željezničar na gostovanju kod Rudara u Prijedoru ne ostvari pobjedu, ekipa s Koševa će na tabeli preskočiti vječite rivale, što priželjkuje i trener FK Sarajevo.
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Velež na Koševo stiže nakon što je već ranije osigurao opstanak u Premijer ligi. U opuštenoj atmosferi i bez pritiska, mostarska ekipa bi mogla biti opasan protivnik. Svjestan je toga i Varešanović.

"Velež stiže bez imperativa za dobrim rezultatom. Potpuno su rasterećeni i tu vidim opasnost. Imaju kvalitetnu ekipu, a posebno se istiću Okić i Rovčanin. Ne smijemo dopustiti da igraju svoju igru. Sutra ću izvesti najjači sastav koji imam na raspolaganju. Idemo na pobjedu. Odigrali smo sedam utakmica u nizu u kojima nismo poraženi. Želimo nastaviti taj niz i pobjedom završiti sezonu. Ukoliko nam se poklope rezultati, mogli bi završiti na drugom mjestu", izjavio je Varešanović na konferenciji za medije.

Novinarima se obratio i Dupovac, odbrambeni igrač FK Sarajevo i mladi reprezentativac BiH.

"Sutra definitivno idemo na pobjedu. Nadam se da ćemo slaviti. Potrebna nam je podrška naših navijača. Odigrao sam šest utakmica i zadovoljan sam svojim nastupima, ali uvijek može bolje", rekao je Dupovac.

Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Varešanović je govorio i o protekloj sezoni na klupi FK Sarajevo.

"Ostvarili smo naš cilj sa početka sezone i plasirali se u Evropu. Promovisali smo osam mladih igrača. To je naša budućnost jer nemamo sredstava za kupovinu pojačanja. Ja sam zadovoljan trećim mjestom. Bilo bi dobro kada bi završili drugi. Sve u svemu, ja sam zadovoljan ovom sezonom", riječi su trenera FK Sarajevo.

Novinare je zanimalo i da li će Varešanović i sljedeće sezone ostati na klupi ekipe sa Koševa.

"Ne znam da li ću ostati na trenerskoj poziciji. O tome ćemo razgovarati nakon utakmice s Veležom. Nekoliko puta sam rekao da ću otići, ali nisam rekao koje godine", "našalio" se Varešanović.

Što se tiče igrača koji će na kraju sezone napustiti FK Sarajevo, sportski direktor ovog kluba, Edim Hadžialagić, rekao je da je Đenaldin Hamzagić zatražio raskid ugovora. Što se tiče Adisa Jahovića, Hadžialagić je rekao da je suspenzija još na snazi, te da njegov status u klubu nije riješen.

"Nakon završetka sezone ćemo razmotriti Jahovićev slučaj. On je pokazao želju da ostane", izjavio je Hadžialagić.

Utakmica između Sarajeva i Veleža se igra u subotu na stadionu Asim Ferhatović Hase sa početkom u 17 sati.