Konferencija za medije na Koševu
0

Plišek: "Ne zanima me ko trenira Velež, želim pobjedu"

Piše: Edin Isanović
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Povodom utakmice 3. kola bh. Premijer lige koju FK Sarajevo u subotu u 21 sat igra protiv mostarkog Veleža, trener "bordo" ekipe Jirži Plišek je rekao da su "Rođeni" izuzetno kvalitetna i opasna ekipa, ali da njegovi igrači moraju ići na pobjedu.

Plišek je na konferenciji za medije održanoj u prostorijama stadiona Asim Ferhatović Hase uoči utakmice sa Veležom rekao da se radi o kvalitetnoj ekipi i da zna da je trenira "bivši trener FK Sarajevo", ali da ga to nimalo ne zanima i da želi pobjedu.

"Velež je kvalitetan i opasan protivnik. U prva dva kola su upisali dvije pobjede i osvojili maksimalnih šest bodova. Zbog toga trebamo biti oprezni, ali isto tako moramo ostvariti naš cilj, a to je pobjeda. Pomoć u tome će nam biti podrška naših vjernih navijača", izjavio je Plišek.

Trener FK Sarajevo je rekao da golman Adi Adilović ima povredu koja bi ga mogla spriječiti da nastupi protiv Veleža, ali da u tom slučaju postoji alternativa. Ime golmana koji bi zamijenio Adilovića Plišek nije želio otkriti.

"Ukoliko Adilović ne bude spreman za utakmicu, postoji alternativa, toje sve što ću reći o tome. Još uvijek nisam odlučio koji će igrači istrčati na teren od prve minute. To ću odlučiti nakon posljednjeg treninga", dodao je Plišek.

Novinare je zanimalo i Plišekovo mišljenje o nešto lošijim partijama Kenana Handžića.

"Kenan je mlad igrač. Normalno je da u njegovoj igri ima oscilacija, ali on svakako zaslužuju šansu i podršku", rekao je češki stručnjak.

Prisutnim predstavnicima medija se obratio i Adin Džafić, novi igrač FK Sarajevo.

"Istina je da sam kasno započeo pripreme za novu sezonu. Trenirao sam individualno sa svojim trenerom, a kasnije sam se pridružio igračima Gradine iz Srebrenika. Sada sam spreman od 50 do 60 posto. Ako dobijem priliku protiv Veleža, učinit ću sve da je opravdam pogotkom", izjavio je Džafić.

Na kraju konferencije za medije je nekoliko korisnih informacija s novinarima podijelio Dino Selimović iz Odjela za odnose s javnošću FK Sarajevo. On je rekao da će karte za sjevernu tribinu koštati 5 KM, za istok 8 KM, zapad 10 KM, a da će ulaz na južnu tribinu namijenjenu navijačima Veleža biti besplatan. Prema njegovim riječima, isti dogovor na osnovu reciprociteta će se pokušati utvrditi i sa ostalim klubovima u Premijer ligi.

Utakmica između Sarajeva i Veleža se igra u subotu na stadionu Asim Ferhatović Hase sa početkom u 21 sat.