Komentari (131)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nek se jebu i jedni i drugi vala više... izbaci sve iz takmicenja i zavrsi pricu..
Ja i dalje mislim da su malo veću odgovornost imali domaćini.Najprije su izviždali himnu gostiju (a nije da ne zanju kako su albanci osjetljivi na te i slične stvari)a zatim su na goste bacali predmete, baklje i uvrede.da su gosti imali imalo pameti, odustali bi od nastavka igre u startu jer se pod takvim pritiskom se ne moze igrati.a onda ulijece onaj "patriota" sa onim dronom da belaj bude jos veci(iako, istini za volju, i dalje nije jasno kako je ta zastava mogla izazvati toliko pjenjenje kod navijaca i toliku histeriju, jer na njoj ne pise" noz, zica.." ili " ubij, ubij." Meni sva ta histerija liči na albanofobiju koja je i dalje ostala prisutna kod jednog dijela stanovništva i dalje u velikoj mjeri.godinama su mozgovi sapirani o "strašnim i ogavnim šiptarima...demonima.sa repovima."arnaute repati, kada češ ti krepati".."ubij ubij šiptara".pa i sama riječ "šiptar" odvratno zvuči na slavenskim jezicima.gosti jednostavno nisu imali šanse pod tim pritiskom.
Koliko samo za ovih 20 godina vidjeh parola i zastava velika srbija sirom razorene juge i nikom nista.ovi srbi su bas razmazen narod.
dozvoli mi da predlozim samo malu korekciju - ne bih rekao "srbi" nego "mrzci albanaca, muslimana i hrvata", a to ipak i dalje predstavlja samo jedan dio populacije a ne čitav narod ( iako se oni pitomiji, običnu uvijek manje čuju od ovih prvih, i to mislim vrijedi za većinu naroda)...
Srbiju treba skroz izbacit iz daljnjeg takmicenja iz cistog razloga sto im ovo nije prvi slucaj...Kakva im je zastava isprovocirala kad su napravili nered i prekid utakmice u Italiji prije godinu,onda nedavno mlada njihova reprezentacija protiv Engleske,,onda prije par godina kad je Bosna gostovala u Beogradu ona drama sa tribina i kad tu dramu usporedimo ponasanjem i reakcijom Tuzlanske publike na intoniranje njihove himne i njihove reprezentacije kada je igrala protiv Bosne nedavno u Tuzli (cak i na njihivo veliko cudjenje na taj potez) itd,,Akako se i nebi cudilikad su oni nacionalisti teski jednostavno nemogu razdvojit fudbal i politiku....Jos kad sam vidio da redari i obezbjedjenje tuku Albanske igrace,pa boze sacuvaj neponovilo se nikom vise!!!!!!
Srbiju treba skroz izbacit iz daljnjeg takmicenja iz cistog razloga sto im ovo nije prvi slucaj...Kakva im je zastava isprovocirala kad su napravili nered i prekid utakmice u Italiji prije godinu,onda nedavno mlada njihova reprezentacija protiv Engleske,,onda prije par godina kad je Bosna gostovala u Beogradu ona drama sa tribina i kad tu dramu usporedimo ponasanjem i reakcijom Tuzlanske publike na intoniranje njihove himne i njihove reprezentacije kada je igrala protiv Bosne nedavno u Tuzli (cak i na njihivo veliko cudjenje na taj potez) itd,,Akako se i nebi cudilikad su oni nacionalisti teski jednostavno nemogu razdvojit fudbal i politiku....Jos kad sam vidio da redari i obezbjedjenje tuku Albanske igrace,pa boze sacuvaj neponovilo se nikom vise!!!!!!
Najpoštenije da se utakmica ponovo igra, ali bez prisustva publike.
Nauka kaže: Najgluplja životinja na svetu je riba. Zašto? Zato što samo sedam sekundi nakon što se otkači sa udice, ona ponovo zagrize mamac sa tom istom udicom. Ima li sličnosti između ribe i Srba? Gledajući večerašnja dešavanja, nema!
srbi, bosnjaci i hrvati kakve budalcine, mila mati dok ljudi po svemiru, ganjaju rakete, oni nemaju ni za makete. dr.hadschy
Lahko je ovo odbiti. Kamenjem, udarcima protivničkih igrača i navijača te policije je povrijeđeno nekoliko igrača Albanije. Sve je to krivica organizacije utakmice što Albanci nisu mogli (a ne htjeli) nastaviti utakmicu, tako da su argumenti na strani albanske reprezentacije.
Prvo, nije dokazano ko je upravljao dronom sa zastavom. To je mogao bilo ko da uradi, tako da se Albanci za to ne mogu teretiti. Na osnovu toga, daje se zaključak drugi da su navijači Srbije bez razloga napali igrače Albanije. Treće, organizator utakmice mora biti odgovoran za upad navijača na teren, jer su policajci i redari također učestvovali u udaranju albanskih igrača te nisu pokušali spriječiti upad navijača na teren. Četvrto, nakon što je nekoliko igrača dobilo dobre batine i bilo povrijeđeno, sa čime je selektor Albanije mogao raspolagati? Prema tome, jedina pravedna odluka je službeni rezultat za Albaniju, pošto nisu krivi ni za šta.
za sve koji ne znaju, utakmicu je pratio oficira za bezbednost UEFA.....njegova je procena bila da utakmica moze da se nastavi, Sipci su odbili, ponudjena im je druga varijanta da se isprazni stadion i to su odbili, ponudjena im je i treca varijanta da se odigra nova utakmica sutra i to su odbili.....pa vi vidite koga ce da kazne oduzimanjem bodova.........pravila su jasna, ako odgovorno lice utvrdi da moze da se igra, a ti neces zna se sta sledi......da se razumemo.......bice kaznjeni i za zastavu, kao sto ce biti kaznen i srpski savez za upad navijaca, i losu organizaciju.........i to drakonski, ali bodovi idu Srbiji to je sasvim jasno.....
@atheos.........po meni bi najpostenije bilo, nova utakmica bez publike na neutralnom terenu.......zaboravljate da je srpski lobi u UEFA i uticaj kod Platinija mnogo veliki.......videcete......bodovi sigurno idu Srbiji, Srbija ce biti kaznjena sa 3 utakmice bez publike, opomenom i velikom novcanom kaznom i plus albanija takodje zabranom bez i novcano
kakve veze ima Svajcarska sa UEFA..........da li znas da je fudbalski savez srbije izlobirao sve zemlje u regionu zajedno da glasaju za Platinija da dodje na vlast........da mu je Ivan Curkovic kao stariji brat......zato UEFA ne sam platini pomaze Srbiju......da se razumemo.......bio sam sportista i apsolutno nijedan fudbaler albanije nije smeo biti udaren......ali ne mozes ni da odbijes nijedan predlog delgata utakmice i oficira za bezbednost uefa na licu mesta, pa on na licu mesta odlucuje da li utakmica moze da se nastavi......pusti pravilnike......pravilnik kaze da nema mesanja politike i sporta pa nista......
mah. na kraju ni jedni ni drugi nece se kvalifikovat
UEFA će se odlučiti šta će nakon današnjeg uzimanja kursa službenog Beograda.
Opet se sprema teren za izjednačavanje krivnje obje strane. UEFA nikada da nauči. Izgleda da u Beogradu treba neko poginuti na sportskom terenu, da bi se njihovi navijački i nogometni savez doveli u red.
Cuje terete zbog ometanja publike. Ko je to ometo publiku pa nije mogla rahat gledat tekmu.
a dron je osudjen tako sto ima visemjesecnu zabranu letenja od 6 mjeseci.
a sta ako iza svega ovoga stoji srbija,s namjerom da podvale Albanicima(Vucic veli da je znao 3 sata prije utakmice,ili je veliki jaran sa Albancima ili je njegovo maslo) jer pazi ovo, kako je dron unesen na stadion? U dijelovima pa sklapan u VIP lozi? Ma,daj...
Tako će i biti. ..izjednačiti žrtvu sa agresorom... kao što nastoje uraditi i sa Bosnom
Kriva je šiptarska stoka,ali su krivi i Srbi prvo za utrčavanje navijača i par propusta i naravno što im ne zapališe albansku zastavu i ne izmlatiše par igrača.
imam jednu rijec za tebe : O-dron !
rodjen nisam Srbin ,tako da me to neće pogoditi.A stvarno ne podnosim šiptae stoka i govna.