Bili na stadionu
29

UEFA-ina zabrana Delijama završila skandalom u Londonu, Tottenham pokrenuo istragu

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Ekipa Crvene zvezde unatoč zabrani UEFA-e za dolazak gostujućih navijača na meč protiv Tottenhama u okviru 3. kola grupne faze Lige prvaka imala je podršku svojih najvatrenijih pristalica, a sve je razljutilo organizatore utakmice koji su najavili provođenje istrage.

Naime, prema tvrdnjama ljudi iz Tottenhama, 200 navijača Crvene zvezde nelegalno je došlo u posjed ulaznica za meč u Londonu i oni su se grupisali na sjevernoj tribini, odakle su pružili podršku svojim igračima.

Navodi se da je grupa navijača bila prevelika da bi nasilno bila izbačena sa stadiona, zbog čega je Tottenham odmah pokrenuo istragu da sazna način na koji su navijači Crvene zvezde došli u posjed karata i ko je odgovaran za ovaj propust.

"Navijači Crvene zvezde su nelegalno došli do karata na petom nivou i ušli su u jednu sekciju stadiona kako bi svi bili u jednoj grupi. Redari i policajci su opkolili grupu koja je bila prevelika da je izbace. Pokrenuli smo punu istragu kako bismo saznali kako su karte kupljene. Sigurno ćemo provesti najjaču moguću akciju protiv svake osobe koja je preprodavala karte", poručuju iz Tottenhama. Što se tiče samog meča, navijači Crvene zvezde koji su bili na stadionu nisu dobili odgovor igrača na terenu pa je tako londonski tim slavio uz uvjerljivih 5:0 i tako osvojio važna tri boda pred gostovanje u Beogradu.