Josep Guardiola
0

"Učinili smo sve da dođemo do pobjede protiv Rubina"

Totalsport
Josep Guardiola (Foto: AP)
Josep Guardiola (Foto: AP)
Josep Guardiola, trener Barcelonine nogometne ekipe, smatra da je njegov sastav učinio sve potrebno da u Kazanu osvoji tri boda protiv Rubina.

Podsjetimo, odigrale su ove dvije ekipe susret koji je završio 1-1 u sklopu 2. kola D grupe Lige prvaka. Dokazano je time još jednom da se "katalonski ponos" ne snalazi najbolje u dvobojima protiv Rubina, koji je u prošloj sezoni osvojio četiri od šest bodova kroz utakmice protiv njih.

"Dobro smo napadali i učinili sve da dođemo do pobjede. Zadovoljan sam kako su moji nogometaši odigrali utakmice. Nismo napravili ništa pogrešno, nedostajalo je samo da jednu od prilika, a za pobjedu smo ih dovoljno stvorili, gurnemo u gol", smatra Guardiola.

Rubin i Barça svoje su golove postigli s bijele tačke. Za domaćina je precizan bio Noboa u 30, a za goste Villa u 60. minuti.

"Rubin je odigrao dobru odbranu", dodao je Barcelonin trener podsjetivši da se domaćin većim dijelom utakmice branio sa šestoricom igrača.

Dodajmo da je prvu utakmicu, nakon tri propuštene zbog povrede skočnog zgloba, odigrao Lionel Messi. Ušao je u drugom dijelu susreta.

"Lijepo je imati ga ponovno u timu. Nastavit ćemo mu pomagati na putu oporavka", zaključio je Guardiola.