Nogomet
20

U Širokom Brijegu mislima već u narednoj rundi kvalifikacija

Piše: A. M.
Foto: Željko Miličević/Klix.ba
Foto: Željko Miličević/Klix.ba
Trener Širokog Brijega Slaven Musa sa osmijehom na licu pojavio se na pres-konferenciji nakon pobjede njegovog tima na Pecari protiv Gabale.

Naš predstavnik u Evropskoj ligi zasluženo je sa 3:0 porazio goste iz Azerbejdžana i plasirao se u narednu rundu gdje ih čeka Mlada Boleslav.

"Istinski sam zadovoljan nastupom i izvedbom svojih igrača. Pokazali su kvalitet i zasluženo pobijedili. Oni su najzaslužniji za večerašnji uspjeh", kazao je Musa i dodao: "Pribojavali smo se protivnika, ali smo pokazali da smo bolji i zasluženo pobijedili. U žrijebu nismo imali sreće i danas tvrdim da smo imali najtežeg mogućeg protivnika, ali smo ih eliminisali. Pred nama je Mlada Boleslav o kojoj mislimo već sad".

Došli smo po preokret, a doživjeli smo poraz

Njegov kolega na klupi Gabale, rumunski strateg Dorinel Munteanu bio je zabrinut i nije mogao skriti razočarenje.

"Čestitam Širokom Brijegu na zasluženoj pobjedi i prolasku dalje. Došli smo ovdje da preokrenemo rezultat i prođemo dalje, ali smo nažalost pali i doživjeli još jedan poraz", izjavio je nakon meča Munteanu, dodavši: "Želio sam da postignemo gol u prvom poluvremenu, a mi smo primili dva. Nismo iskoristili svoje prilike, a naš protivnik jeste. Još jednom im čestitam".

Nogometaš Slavko Brekalo odlično se uklopio u tim Širokog Brijega nakon povratka sa posudbe iz Viteza. Večeras je u tandemu sa novajlijom Nevenom Laštrom odlično obavio posao na poziciji stopera i dao značajan doprinos u trijumfu.

"Bilo je teško igrati s obzirom da je kiša pljuštala gotovo cijelim tokom utakmice. Na sreću, na vrijeme smo postigli prvi pogodak nakon čega je bilo mnogo lakše igrati", kazao je Brekalo za Klix.ba.

"Igrali smo dobro, taktički jako zrelo, što je u konačnici donijelo željeni rezultat. Idemo dalje, slijedi Mlada Boleslav, koja je favorit, ali protiv koje također želimo pobijediti", dodao je Brekalo.

Marić postigao prve evropske pogotke

Mladi Mirko Marić odličnu partiju krunisao je sa dva pogotka u 28. i 55. minuti večerašnjeg susreta i nije krio oduševljenje.

"Sretan sam, ipak su ovo moji prvi golovi u evropskim takmičenjima. Priprema utakmice bila je dobra, ušli smo maksimalno ozbiljno od prve minute, ispoštovali smo sve dogovore iz svlačionice, a to je na kraju donijelo dobar rezultat" kazao je Marić za Klix.ba, dodavši: "Sezonu smo otvorili na način kakav smo svi priželjkivali. Narednu prepreku dočekujemo sa manjim pritiskom uz nadu da će naša evropska priča ovog ljeta potrajati duže nego prethodnih godina".

Susreti drugog pretkola igraju se 17. i 24. jula.