Nogomet
0

Slaven Musa i Mirko Marić najavili otvorenu igru i pobjedu

Piše: A. M.
Sa optimizmom u Širokom Brijegu dočekuju sutrašnju utakmicu protiv češkog predstavnika Mlade Boleslav u drugom pretkolu Evropske lige.

Trener Slaven Musa i mladi centarfor Mirko Marić na današnjoj su press konferenciji najavili otvorenu igru i trijumf, te u konačnici i plasman u naredni krug takmičenja.

"Imam veliko povjerenje u igrače kojima raspolažem. Moramo biti maksimalno koncentrisani i mnogo ofanzivniji i ubojitiji nego prije sedam dana u Češkoj. Također, važno je greške svesti na minimum, a grešaka na prvoj utakmici je bilo nažalost. Mlada Boleslav je i dalje favorit, ali smo mi iskusniji i nadam spremni nadoknaditi zaostatak od ovog jednog gola", kazao je Slaven Musa i dodao:

"Jedan potez, trenutak inspiracije nekog od igrača može odlučiti ovakvu utakmicu. U završnici moramo biti posebno koncentrisani. U navalnom redu ja na sreću imam igrače koji jednim potezom mogu riješiti utakmicu. Od prvog minuta ćemo pritiskom nastojati doći do gola i goste dovesti u položaj u kakvom smo bili prije sedam dana. Lyon je sam po sebi veliki izazov i mislim da nam veći motiv nije potreban pred ovaj meč."

Mirko Marić je protiv Gabale postigao dva pogotka. Ovog puta je manje opterećen ličnom statistikom. Želja je samo pobijediti i proći dalje.

"Moramo biti kompaktni jer će nasuprot nas stajati jako kvalitetan protivnik. Ako ponovimo igru koju smo prikazali protiv Gabale sigurno možemo proći u naredni krug takmičenja. Nije važno ko će biti strijelac, važno je pobijediti i proći dalje", Marićeve su riječi.