Nogomet
0

U Realu ne znaju šta će sa pomoćnim trenerom Karankom

Klix.ba
Jose Mourinho i Aitor Karanka
Jose Mourinho i Aitor Karanka
Aitor Karanka, pomoćni trener Josea Mourinha, našao se u "neobranom grožđu" nakon što je Portugalac dobio otkaz u Real Madridu i vratio se u Chelsea.

U Kraljevskom klubu se nadaju da će Karanka ubrzo pronaći novi klub prije nego ga prekomanduju u omladinske pogone Reala.

Kad je prošle godine Mourinho produžio svoj ugovor sa madridskim klubom do 2016. godine, automatizmom je i cijelom stručnom štabu produžena saradnja, uključujući i Karanaku, koji zarađuje blizu 500.000 eura godišnje.

Prema važećem ugovoru koji ima, Karanka je drugi trener prve ekipe i, kako prenose španski mediji, ne namjerava ga raskinuti.

"Mourinho je htio da s njim idem u Chelsea. Moj odnos sa predsjednikom Florentinom Perezom i cijelom Upravom kluba je izvrstan. Sjest ćemo, razgovarati i pronaći najbolje rješenje. Vidjet ćemo koje će to biti", kazao je Karanka za španski As.

Karanka će, najvjerovatnije, pokušati naći klub u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gdje uvijek traže evropske trenere.

Podsjetimo, nakon tri godine i tri osvojena trofeja (Kup kralja, Primera i Superkup), Mourinho je dobio otkaz,a za novog trnera imenovan je Carlo Ancelotti.