Nogomet
263

U najboljem timu Mađarske lige: Asmir Suljić očekuje Baždarevićev poziv

Piše: D. B.
Bh. nogometaš, bivši igrač FK Sarajevo i aktuelni član mađarskog Ujpesta Asmir Suljić iza sebe ima odličnu polusezonu. Kruna njegovog uspjeha je svakako to što je uvršten u najbolji tim polusezone u mađarskoj OTP Bank Ligi. S njim smo razgovarali o njegovim iskustvima iz Mađarske, planovima za budućnost i bivšem klubu sa Koševa.

Ujpest je napravio dobar rezultat i prvi dio sezone zavšio na šestom mjestu tabele.

"Smatram da je prvi dio sezone bio uspješan za moju ekipu. Trenutno smo na šestom mjestu i borimo se za vrh tabele. iskreno, mogli smo i bolje da je bilo malo više sportske sreće, ali smo ipak zadovoljni", izjavio je Suljić.

Svojom igrom i učinkom u prvom dijelu sezone je izuzetno zadovoljan.

"Što se tiče mojih performansi u protekloj polusezoni, moram reći da je najbolja u dosadašnjoj karijeri. Postigao sam sedam pogodaka i upisao sedam asistencija u svim takmičenjima. Imam veliku podršku trenera Vignjevića, njegovih pomoćnika i svojih saigrača. Zaista, sve je u najboljem redu", rekao je brzonogi krilni nogometaš Ujpesta.

Kruna sjajnih igara u polusezoni je to što je uvršten u najbolji tim lige.

"Velika mi je čast to što sam izabran u tim polusezone u izboru navijača i trenera. To je dokaz da sam dobro radio i svakako mi prija", kazao je Suljić.

Cilj Ujpesta u nastavku sezone jasno je definisan.

"Zadatak nam je da osvojimo jednu od četiri pozicije u vrhu tabele i da osiguramo plasman u Evropu. Vjerujem i nadam se da možemo ponoviti prošlogodišnji uspjeh", riječi su dvadesettrogodišnji nogometaš.

Uporedio je mađarsku OTP Bank Ligu i BHT Premijer ligu.

"Mađarska liga je dosta bolja kada je riječ o uslovima za rad, finansijama i gledanosti. Međutim, kada je riječ o kvalitetu nogometa, stranci prave razliku u korist Mađarske lige, ali, tu smo negdje", smatra Suljić.

Proteklih dvadesetak dana je proveo na odmoru u Sarajevu, ali trenirati nije prestao.

"Pauzu sam iskoristio najbolje sto sam mogao, mada sam se više umorio, nego odmorio, ali šta je tu je. U međuvremenu sam i trenirao samostalno kako bih spremno dočekao pripreme s klubom", izjavio je nekadašnji miljenik navijača FK Sarajevo.

Njegove igre nisu prošle nezapaženo, pa postoje i veći klubovi od Ujpesta koji će ga pokušati dovesti u svoje redove.

"Ugovor imam još tri i po godine, a da li ću ostati u Ujpestu, zaista još uvijek ne znam. Imao sam veoma uspješnu polusezonu i moguće je da promijenim sredinu. Međutim, ne bih imao ništa protiv da ostanem u Ujpestu, jer se radi o odličnom klubu", jasan je bio Suljić.

S obzirom na konstantno dobre partije u dresu Ujpesta, ne bi bilo čudo da se Suljić nađe na spisku selektora nogometne reprezentacije BiH Mehmeda Baždarevića, koji je rekao da će obratiti pažnju na veći broj nogometaša. Asmiru u prilog ide i to što igra po krilu, gdje baš i nemamo previše opcija.

"Očekujem poziv selektora Baždarevića. Ipak, moje je da nastavim igrati, da budem još bolji, pa će poziv sigurno doći", kazao je ponajbolji igrač Ujpesta.

Iako već odavno nije igrač FK Sarajevo, on prati igre svog bivšeg kluba.

"Pratim Sarajevo redovno, to je moj klub. Nadam se da će doći dugo očekivana titula, Sve ostalo je na mjestu, momcima želim sretnu i uspješnu sezonu".