Nogomet
33

Ivan Sesar: Želim se vratiti u formu i privući pažnju selektora

Piše: D. B.
Bivši nogometaš Zagreba, Kopera, Lokomotive, Sarajeva, Elazigspora, Akhisara i aktuelni član slovačke Dunajske Strede Ivan Sesar u razgovoru za portal Klix.ba je govorio o svom novom angažmanu, povratku u formu, bivšem klubu Sarajevu i reprezentaciji BiH.

Sesar je nakon napuštanja turskog Akhisara imao nekoliko ponuda, a na kraju je odlučio karijeru nastaviti u Slovačkoj te je potpisao ugovor sa Dunajskom Stredom.

"Potpisao sam ugovor na dvije i po godine. Dobro se osjećam i koncentrisan sam na igre u svom novom klubu. Ako budem igrao dobro, sigurno će doći ponude boljih klubova i liga. U ugovor je uvrštena fiksna odšteta, tako da, vidjet ćemo šta će se dogoditi. Sada je najvažnije da dođem u željenu formu. Moram se fizički podići, iz treninga u trening se osjećam sve bolje, tako da je i igra na utakmicama sve bolja", izjavio je Sesar.

On se brzo nametnuo šefu stručnog štaba te je zadovoljan razvojem situacije.

"Snašao sam se dobro. U prva dva kola smo osvojili četiri boda. U prvoj sam igrao 45 minuta, a drugu utakmicu sam odigrao svih 90 minuta. Zadovoljan sam, sve ide kako treba", rekao je dvadesetpetogodišnji veznjak.

Nastupe u slovačkoj ligi vidi kao priliku za povratak u formu i napredak u karijeri.

"Liga je kvalitetna, vjerujem da ću još više napredovati ovdje. Smatram da će mi boravak ovdje pomoći da se podignem na viši nivo i ostvarim transfer u bolju ligu. To je cilj svakom igraču", kazao je Sesar.

Dunajska Streda je klub koji je u razvoju i koji gaji visoke ambicije za naredni period.

"Već godinu dana je u klubu domaći imućan čovjek koji se bavi naftom. Kupio je klub i postavio visoke standarde, imamo visoke ambicije. Aljoša Asanović je također u klubu i veoma je važan za nas. On je taj koji je insistirao da dođem, brzo smo se dogovorili. On je doveo i dva trenera s naših prostora, prvog trenera Tomislava Marića i pomoćnika Dejana Računicu, legendu Hajduka. Aljoša radi odličan posao", riječi su bivšeg nogometaša FK Sarajevo.

U ovoj sezoni će ekipa pokušati izvući maksimum.

"U ovoj polusezoni želimo izvući maksimum, biti među pet ili šest ekipa na tabeli, a igramo i u kupu, gdje imamo velika očekivanja. Treba nam još malo vremena da se uigramo, ali sam optimista", istakao je Sesar.

U reprezentaciji BiH ga nema već duže vrijeme, ali se on nada skorom povratku.

"Hvala Safetu Sušiću što mi je dao priliku ranije da budem u reprezentaciji. Trenutno nisam u formi koja je potrebna za reprezentaciju, ali mi je cilj da se vratim u državni tim. Dat ću sve od sebe kako bih privukao pažnju novog selektora Mehmeda Baždarevića", rekao je bh. nogometaš.

Igre tima sa Koševa i dalje prati.

"Naravno, igre Sarajeva redovno pratim. Bili smo zajedno u Turskoj na pripremama i družili smo se. Sarajevo ima najbolju ekipu koja će se sa Širokim Brijegom boriti za prvenstvo i kup", završio je Sesar.