Primera
0

U Molininom debiju Villareal propustio pobijediti Valenciju

Totalsport
Villareal - Valencia (Foto: AFP)
Villareal - Valencia (Foto: AFP)
Nogometaši Villareala uprkos vodstvu 2-0 nisu uspjeli na svom terenu savladati Valenciju u 18. kolu Primere. Na kraju je bilo 2-2, pa Žuta podmornica ostaje u zoni ispadanja.

U svom debitantskom nastupu kao glavni trener Villareala bivši sjajni golman Deportiva i Atletico Madrida Jose Francisco Molina zadovljan je zalaganjem igrača, no ne i remijem pred vlastitim navijačima.

Molina koji je 2002. šokirao sportsku javnost objavivši da boluje od raka testisa, pobijedio je zloćudnu bolest, te do sada sakupio lijepo trenersko iskustvo u Villarealu. On je, naime, prvo u 3. ligi vodio Villareal C, zatim u 2. ligi Villareal B, a od 22. decembra prošle godine, nakon vrlo loših rezultata, zamijenio je Juana Carlosa Garrida i preuzeo prvu ekipu.

Već nakon 18 minuta Villareal je imao 2-0 pogocima Rubena i Rodrigueza, međutim gosti su potom zagospodarili terenom, te već do odmora preko Feghoulija u 41. smanjili na 2-1. Bod Valenciji osigurao je Aduriz u 87. minuti, a Molininoj ekipi ostaje da bodove traži protiv nešto lakših protivnika.

Betis je ubilježio i četvrtu uzastopnu pobjedu, tri u prvenstvu i jednu u kupu, a to ga je dovelo do 10. pozicije na tabeli. U 18. kolu su na svom terenu slavili protiv Sportinga iz Gijona s 2-0. Prvi gol za ekipu iz Seville postigao je Paragvajac Roque Santa Cruz, nekadašnji napadač Bayerna, Blackburna i Manchester Cityja iz kojeg je proteklog ljeta stigao u Betis. Posao domaćinima olakšao je odbrambeni igrač Sportinga Lora koji je vrlo nepromišljeno u razmaku od samo pet minuta sakupio dva žuta kartona i minutu prije kraja prvog dijela ostavio svoju ekipu s igračem manje. Betis je potvrdio pobjedu u prvoj minuti sudijeske nadoknade preko Moline, a Sporting je dvoboj završio s devetoricom budući je Carmelo u posljednjoj minuti utakmice također dobio drugi žuti karton.

Kasnije igraju gradski derbi Espanyol i Barcelona.

Primera, 18. kolo:

Getafe – Athletic Bilbao 0-0 Villareal – Valencia 2-2 (Ruben 14, Rodriguez 18 / Feghouli 41, Aduriz 87) Betis – Sporting Gijon 2-0 (Santa Cruz 23, Molina 90+1)