Meč kvalifikacija za Euro
6

U Italiju stiže 2.500 engleskih navijača, policija strahuje od sukoba nakon prijetnji

D. B.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Italijanska policija i Scotland Yard sarađuju u namjeri da spriječe sukob navijača reprezentacija Italije i Engleske, koje u četvrtak igraju utakmicu u Napulju.

Italijanske vlasti žele izbjeći nove incidente nakon što su se prije utakmice Lige prvaka prošle sedmice sukobili navijači Napolija i Eintrachta u Napulju.

Gazzetta piše da italijanska policija i Scotland Yard sarađuju kako bi se održao red i mir, a očekuje se da će u Italiju stići oko 2.500 engleskih navijača na utakmicu kvalifikacija za Euro 2024.

Engleska policija će pretresti navijače i oduzimati kaiševe prije nego oni napuste Veliku Britaniju, dok će italijanske kolege striktno nadgledati Lungomare u Napulju gdje je većina gostujućih navijača rezervisala hotelski smještaj.

U međuvremenu je otkazana ranije planirana utakmica između navijača dvije zemlje zbog prijetnji koje su emailom navodno uputili ultrasi Napolija, a za koje FIGC i italijanske vlasti smatraju da su vjerodostojne. Ipak, ultrasi tvrde da ne stoje iza prijetnji jer to "nije njihov stil".