Nijemac se povlači
91

U Bayernu razmišljaju o Carvajalu kao zamjeni za Lahma

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Tehnički direktor Bayerna Michael Reschke je otkrio da klub razmišlja o dovođenju nogometaša Real Madrida Danija Carvajala, koji bi mogao biti nasljednik Philippa Lahma, legendarnog nogometaša Bavaraca koji na kraju sezone završava karijeru.

Lahm je odigrao 512 utakmica za Bayern te je osvojio niz trofeja, no, tridesettrogodišnji nogometaš je odlučio okončati karijeru na kraju sezone, zbog čega Bayern ima težak zadatak da pronađe adekvatnu zamjenu.

"Tražimo desnog beka. Lahm je među najboljih deset u svijetu u posljednjih deset godina, tako da je veoma teško pronaći igrača koji je na tom nivou. Prema mom mišljenju, najbolji desni bek na svijetu nakon Lahma je Dani Carvajal", izjavio je Reschke, prenosi Marca.

Iako je veteran, Lahm je i dalje veoma pouzdan te ima više primljenih lopti i "očišćenih" situacija od Carvajala ove sezone, a također ima i više preciznih dodavanja.

S druge strane, Carvajal je je bolji kada je riječ o dobijenim duelima i izblokiranim udarcima te bi se definitivno odlično uklopio u ekipu Bayerna. Nogometaš Reala ima 25 godina te bi bio trajno rješenje za Bavarce.