Nogomet
0

U Atini stotinjak privedenih

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Premda su navijači Liverpoola tužni i razočarani napustili atenski Olimpijski stadion nakon finalne utakmice Lige prvaka, nije bilo nereda. Grčka policija se sjajno pripremila za finale i sve je proteklo u najboljem redu.

U protekla dva dana policija je privela stotinjak osoba, od kojih većinu zbog prodaje krivotvorenih ulaznica te pokušaja ulaza na stadion s lažnim ulaznicama. Svega pet osoba završilo je u pritvoru zbog tučnjave.

Među švercerima je bilo Norvežana, Poljaka, Grka i Talijana koji su osjetili priliku za zaradu jer su se ulaznice na crno prodavale od 500 do čak 5.000 eura. No, umjesto velike zarade dobit će najvjerojatnije velike novčane kazne. Najviše pritvorenih, njih 90, su navijači Redsa koji su pokušali ući na stadion s lažnim ulaznicama. Međutim, umjesto na Spiridon Louisu završili su iza rešetaka.

Na osiguranju utakmice radilo je oko 15.000 osoba, a grčkim policajcima u pomoć su stigle kolege iz Italije i Engleske. Mjere osiguranja bile su podignute na razinuonih iz vremena Olimpijskih igara u Ateni. Cijeli grad je bio podijeljen u nekoliko zona, a samo oko stadiona policija je postavila tri takve zone.