Odbijen i Ramsey
70

Turski mediji: Pjanić doživio bolnu odbijenicu, trener došao i stopirao "izdaju"

D. P.
Pjanić se nije dugo zadržao u Bešiktašu (Foto: EPA-EFE)
Pjanić se nije dugo zadržao u Bešiktašu (Foto: EPA-EFE)
Dok se čekaju informacije o budućnosti Miralema Pjanića, turski mediji prenose da je reprezentativac Bosne i Hercegovine dobio odbijenicu iz Galatasaraya.

Pjanić je proveo prošlu sezonu na posudbi u Bešiktašu, ali se ovaj turski velikan nije odlučio na kupovinu i bh. nogometaš se vratio u Barcelonu. Tamo sigurno neće ostati, a katalonski klub pokušava pronaći novu destinaciju za bh. reprezentativca.

Brojni turski mediji danas su prenijeli da su Pjanićevi zastupnici ponudili usluge još jednom turskom timu. Ovoga puta u pitanju je Galatasaray, veliki rival Bešiktaša u kojem je Pjanić igrao donedavno.

Ipak, od tog transfera neće biti ništa. Za sve je "kriv" Okan Buruk, novi trener Galatasaraya koji je uložio "veto" na dolazak Pjanića.

Fotomac prenosi da je Okan Buruk, koji je prije tri dana ozvaničen kao novi trener Galatasaraya, odlučio odbiti mogućnost dovođenja Pjanića i Aarona Ramseya.

Razlog je to što Buruk želi mlade i ambiciozne nogometaše, željne dokazivanja, a ne igrače koji su prešli 30. godinu.

Znajući kakva je reputacija navijača Bešiktaša, u slučaju da završi u Galatasarayu, Pjanić nikada ne bi više imao isti status na Vodafone Parku i sigurno bi ga dočekali s brojnim zvižducima.