Nogomet
0

Trojica Zmajeva na putu za SAD: Najavljujemo veliku borbu protiv Argentinaca

Piše: J. H.
Foto: N. G./Klix.ba
Zmajevi obećavaju dobru utakmicu (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Bh. reprezentativci Avdija Vršajević, Edin Višća i Zoran Kvržić te dio stručnog štaba sa Aerodroma u Sarajevu će krenuti na 15 sati na dugo putovanje preko Minhena i New Yorka do St. Louisa, gdje će naredne sedmice igrati prijateljski meč sa Argentinom.

U razgovoru za Klix.ba, Vršajević i Kvržić su najavili veliku borbu protiv favorizovanih Argentinaca, koje ovaj put neće predvoditi jedan od najboljih nogometaša svijeta svih vremena Lionel Messi.

"Igramo protiv jedne od najboljih reprezentacija svijeta, ali smo i mi dobra ekipa i idemo se nadigravati s njima. Neka bolji pobijedi", rekao je Vršajević.

On je izrazio žaljenje što u St. Louisu neće biti Messija, koji će se na teren vratiti tek naredne godine.

"Mislim da je svim igračima žao što Messi neće igrati, jer bi bilo stvarno dobro susresti se s njim i vidjeti ga uživo. Ipak, Argentina ima još kvalitetnih igrača", dodao je prvotimac Hajduka.

Vršajević smatra da je Argentina favorit u predstojećoj utakmici.

"Mi smo dokazali da možemo igrati sa svakim i ovaj put ćemo dati sve od sebe te ako to bude dovoljno, izvući povoljan rezultat", rekao je igrač Hajduka.

Među putnicima za St. Louis je i Zoran Kvržić, igrač Rijeke koji je dobio Sušićev poziv i za meč s Argentinom. On, kao i većina saigrača, očekuje tešku utakmicu.

"Činjenica da igramo protiv Argentine je za nas veliki motiv. Idemo tamo pokazati šta znamo i da se nismo bez razloga plasirali na SP", rekao je Kvržić.

On vjeruje da će se Zmajevi naredne godine u Brazilu pokazati u najboljem svjetlu.

"Ni za jednu reprezentaciju nećemo biti lak plijen i svima trebamo pokazati zube", kazao nam je Kvržić.

Edin Višća, prvotimac turskog Istanbul BB-a, kaže da je najbitnije da svi iggrači utakmicu protiv Argentine završe bez povreda.

"Vjerujem da ćemo imati veliku podršku sa tribina i dat ćemo svoj maksimum. Iskreno se nadam da možemo do povoljnog rezultata protiv Argentine", kaže nam Višća.

Sa reprezentativcima će putovati i dio stručnog štaba, među kojima je Elvir Baljić. On kaže da će utakmica protiv Argentine pokazati da se mogu nositi sa velikim reprezentacijama.

Selektor Safet Sušić će za St. Louis krenuti iz Pariza.