Nogomet
428

Argentinci sa pet odbrambenih igrača protiv Zmajeva, navijači ogorčeni

Piše: J. H.
Argentinci na treningu uoči utakmice protiv Zmajeva
Argentinci na treningu uoči utakmice protiv Zmajeva
Reprezentacije BiH i Argentine večeras će u St. Louisu (u 2:30 sati po srednjoevropskom vremenu) odmjeriti snage u prijateljskom susretu u okviru priprema za Svjetsko nogometno prvenstvo, koje se naredne godine održava u Brazilu. Selektor Gaučosa Alejando Sabella već je saopćio udarnu postavu koja će istrčati na stadion Busch.

Sabella je izazvao gnjev navijača u Argentini nakon što je u odbranu stavio pet igrača. Osim golmana Sergija Romera (Monaco), selektor Argentine je u odbranu stavio još pet igrača. Tu su Pablo Zabaleta (Manchester City), Nicolas Otamendi (Porto), Federico Fernandez (Napoli), Jose Basanta (Monterrey) i Marcos Rojo (Sporting Lisabon).

Basanta i Rojo će imati poseban zadatak da zaustave Džeku od kojeg golu Romera prijeti najveća opasnost.

U veznom redu su defanzivac Barcelone Javier Mascherano, Maxi Rodriguez iz Newell's Old Boysa i Angel di Maria iz Real Madrida.

Napad čine Rodrigo Palacio (Inter Milan) i Kun Aguero (Manchester City).

Selektor Safet Sušić još uvijek nije objavio uradnu postavu, vjerovatno će na teren stadiona Busch istrčati Begović, Vršajević, Kolašinac, Bičakčić, Spahić, Zahirović, Misimović, Medunjanin, Pjanić, Ibišević i Džeko.