{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Trofej Svjetskog prvenstva u Zagrebu posjetilo 9.000 ljudi

A
24.2.2014. u 11:30
1
2
Trofej Svjetskog prvenstva u Zagrebu posjetilo 9.000 ljudi
1
U sklopu turneje FIFA-inog trofeja Svjetskoga nogometnog prvenstva 2014. koja će trajati ukupno 221 dan i uključiti države koje su učestvovale na FIFA-inom Svjetskom nogometnom prvenstvu, trofej je stigao u Zagreb gdje je izložen u Muzeju za suvremenu umjetnost gdje ga je u dva dana posjetilo više od 9.000 ljudi, javio je dopisnik agencije Anadolija.
Jučer su trofej posjetitelji mogli pogledati od 14 do 20 sati, a ujutro je bio termin za posebne goste.

Ovo je 3. Svjetska turneja FIFA-inog trofeja Svjetskoga nogometnog prvenstva u sklopu koje će posjetiti i 53 nove zemlje u kojima trofej do sada nije bio.

"Trofej je do sad pogledalo desetina hiljada osoba, a dobar odziv očekujemo i danas do 20 sati i pozivamo sve da besplatno pogledaju trofej i fotografiraju se“, poručila je Maja Stojević, voditeljica projekta za Hrvatsku.

Pred zagrebačakim Muzejem za suvremenu umjetnost, kao i jučer, posjetitelji čekaju u redu na ulaz prije nego je izložba otvorena.

Nakon Zagreba, trofej putuje u Istanbul, u Tursku, gdje će biti izložen nekoliko dana prije nastavka turneje.

U sklopu turneje FIFA-ina trofeja Svjetskoga nogometnog prvenstva 2014., trofej će proputovati 149.576,78 kilometara diljem svijeta te posjetiti 90 zemalja na šest kontinenata.

Autentični i unikatni trofej FIFA-ina svjetskoga nogometnog prvenstva visok je 36,8 cm i težak 6,175 kg te je izrađen od 18-karatnoga zlata. Njegova baza sadržava dva sloja poludragoga kamena malahita.

Trofej nije moguće zadržati u trajnom vlasništvu pa se stoga svjetskim prvacima dodjeljuje zlatom optočena replika trofeja. Trofej nosi ugraviranu godinu i ime svih pobjednika FIFA-ina svjetskoga nogometnog prvenstva od 1974. godine. Trofej u rukama smiju držati samo nekadašnji pobjednici i čelnici država.

Više od 800.000 ljudi imat će priliku slikati se s izvornim FIFA-inim trofejem Svjetskog nogometnog prvenstva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koji nogometni klub iz BiH će najdalje proći u evropskim takmičenjima?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: