Nogomet
60

Tri pogotka i asistencija Garetha Balea za pobjedu Reala

Totalsport
Gareth Bale
Gareth Bale
Nije bilo povrijeđenog Cristiana Ronalda, ali Real Madridu to u 15. kolu Primere nije naštetilo jer je imao sjajnog Garetha Balea. Velšanin je hat-trickom predvodio ''kraljevski klub'' do domaće pobjede protiv Valladolida (4-0).

Vratila se na taj način momčad Carla Ancelottija na tri boda zaostatka za gradskim rivalom Atleticom. Tri boda više od Reala ima i Barcelona, ali Katalonci tek moraju odigrati utakmicu 15. kola.

U 33. je minuti Angel di Maria pucao s lijeve strane, gostujući golman Diego Marino je odbio loptu, a Bale ju je glavom pospremio u mrežu. Samo tri minute kasnije bivši je nogometaš Tottenhama s desne strane nabacio za Karima Benzemu, a Francuz je izbjegao ofsajd i glavom povećao vodstvo Reala.

U 64. je minuti Bale pokrenuo još jednu akciju, na lijevoj je strani proigrao Marcela, ovaj je ubacio loptu pred gola, a gostujući ju je stoper Carlos Pena nespretno odbio. Bale ju je spremno dočekao i zabio s desetak metara. Ni  s time se, međutim, nije zadovoljio, pa je u 89. minuti zaključio kontranapad na asistenciju Marcela.


Real Madrid VS Real Valladolid 4-0 All Golas...

Uprkos brojnim upitnicima koji su pratili njegov dolazak iz Tottenhama i kritikama nakon prvih nastupa u dresu Reala, Bale danas na kontu ima sedam golova i isto toliko asistencija u samo devet utakmica u Primeri.

Primera, 15. kolo:

Elche - Atletico 0:2 (Koke 63, Costa 74) Celta - Almeria 3:1 (Orellana 26, Oubina 49, Charles 58 / Suso 9) Real Madrid - Valladolid 4:0 (Bale 33, 64, Benzema 36) Espanyol - Real Sociedad (kasnije)

Redoslijed:

  1. Barcelona 40 (-1)
  2. Atletico 40
  3. Real Madrid 37
  4. Villarreal 28 (-1)