Nogomet
4

Real Madrid deklasirao Betis, nevjerovatan gol Cristiana Ronalda

Totalsport
Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)
Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)
Nogometaši Real Madrida lakoćom su došli do pobjede na gostovanju kod Betisa (5:0) u 20. kolu španskog prvenstva. Izjednačili su se time na vrhu tabele, barem privremeno, s Barcelonom i Atleticom koji su odigrali utakmicu manje.

Real je u potpunosti dominirao protiv najslabije momčadi lige koja nikoga nije pobijedila još od septembra. Golijadu u Sevilli otvorio je vlasnik Zlatne lopte Cristiano Ronaldo koji se u 11. minuti sjurio prema domaćem golu, opalio s gotovo 30 metara i neobranjivo smjestio loptu pod prečku. Za prvog je strijelca lige to 21. ovosezonski pogodak u Primeri.

Na 2:0 je u 25. minuti povećao Gareth Bale lijepo prebacivši živi zid iz slobodnog udarca s 20-ak metara.

U prvoj minuti sudijske nadoknade, Luka Modrić uletio je u kazneni prostor, fintom bacio na pod dvojicu domaćih stopera i potom gurnuo loptu Karimu Benzemi za lagani pogodak, 100. službeni gol u dresu Reala.

U 61. je minuti Angel di Maria natrčao na jednu odbijenu loptu i s 30 metara je po tlu ''spakirao'' u lijevi ugao nesretnog domaćeg golmana Stephana Andersena. Konačnih je 5:0 u posljednjoj minuti postavio Alvaro Morata nakon što mu je ''škaricama'' loptu proslijedio Ronaldo.

Spomenimo da u nedjelju Barcelona gostuje kod Levantea, dok će Atletico u Madridu dočekati Sevillu.

Primera, 20. kolo:

Betis - Real Madrid 0-5 (Ronaldo 11, Bale 25, Benzema 45+1, Di Maria 61, Morata 90)

Kasnije:

Elche - Rayo Vallecano Granada - Osasuna Espanyol - Celta

Tabela:

  1. Barcelona 50 (-1)
  2. Real Madrid 50
  3. Atletico 50 (-1)
  4. Athletic Bilbao 36 (-1)
  5. Villarreal 34 (-1)...