Liga prvaka
0

VIDEO / Tri gola u mreži Milana Arsenalu nedovoljna, i Benfica ide dalje

Sarajevo-x.com
S utakmice Arsenal-Milan (Foto: AFP)
S utakmice Arsenal-Milan (Foto: AFP)
U susretima osmine finala Lige prvaka Benfica je večeras savladala Zenit rezultatom 2:0 i plasirala se u daljnji tok takmičenja. Arsenal je, s druge strane, ispao iz Lige prvaka od Milana, nakon što je večeras slavio sa 3:0 na Emiratesu.

Arsenal je prvi gol postigao već u šestoj minuti. Laurent Koscielny je glavom pospremio loptu iza leđa italijanskog golmana.

Veteran Tomas Rosicky podigao je na noge Emirates u 26. minuti, kada je sa desetak metara preciznim šutem savladao Cristiana Abbiatija za vodstvo Arsenala od 2:0, nakon velike greške odbrane Milana.

Dvije minute prije odlaska na odmor, Arsenal je postigao i treći gol šutem s bijele tačke. Loptu je namjestio Van Perise i probio Abiattija za 3:0.

Do kraja susreta Topnici su napadali, ali mreže se više nisu tresle.

Fudbaleri portugalske Benfice plasirali su se u četvrtinu finala Lige prvaka nakon što su večeras u Lisabonu u uzvratnom susretu savladali Zenit iz St. Petersbourga rezultatom 2:0.

Strijelci za Benficu bili su Maxi Pereira u 45. minuti i Nelson Oliveira koji mrežu Zenita zatresao u sudijskoj nadoknadi.

Rezultati revanš utakmica osmine finala nogometne Lige prvaka:

Benfica Lisabon - Zenit St. Peterburg 2:0 (1:0) - prva utakmica 2:3 Arsenal - AC Milan 3:0 (3:0) - 0:4


Arsenal 1-0 AC Milan by jimbrasalonso


szólj hozzá: Ar2-0Ac[Matchhighlight.com]


Arsenal 3-0 AC milan by jimbrasalonso