Nogomet
0

Susret Milana i Arsenala, Zenit dočekuje Benficu

Sarajevo-x.com
U srijedu su na rasporedu dva susreta osmine finala Lige prvaka. U prvim utakmicama Milan na San Siru dočekuje Arsenal, a Zenit će biti domaćin Benfici. Jasno je da će susret u Milanu biti u centru pažnje ljubitelja nogometa, jer se radi o dvije izuzetno kvalitetne ekipe.

Milan - Arsenal (20:45)

Utakmica između Milana i Arsenala je poslastica za nogometne sladokusce. U Milanu zasigurno nisu oduševljeni što su za protivnika dobili londonski Arsenal, jer su ih u prethodne tri sezone u Ligi prvaka eliminisale engleske ekipe. U Seriji A se Rossoneri bore za prvo mjesto sa Juventusom pa je pitanje da li će izdržati borbu na dva iscrpljujuća fronta.

Topnicima će u ovoj utakmici nedostajati Jack Wilshere. Oni su puni samopouzdanja zbog četiri uzastopne pobjede u Premier ligi gdje su navikli su na žestok tempo.

Zenit - Benfica (18:00)

Zenit nije u takmičarskoj formi zbog zimske pauze u ruskom prvenstvu. Ekipa iz St. Petersburga ne može računati na sjajnog napadača Dannyja koji će propustiti ostatak sezone zbog povrede. Zenit nije igrao takmičarsku utakmicu od susreta s Portom u grupnoj fazi Lige prvaka, na evropsku scenu se vraćaju u ogledu protiv Benfice.

Portugalska ekipa se u Ligu prvaka vraća nakon sezone 2005/06. Ovog puta su dvostruki evropski prvaci prvu fazu završili kao pobjednici grupe prvi put od 1995. godine. Nema sumnje da će ove dvije ekipe voditi žestoku borbu u dva susreta za plasman u četvrtfinale.

Preostale četiri utakmice osmine finala Lige prvaka se igraju 21. i 22. februara.