Nogomet
83

Trening centar u Zenici spreman za Zmajeve

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine od sutra počinje okupljanje i pripreme pred naredne kvalifikacione utakmice za učešće na Evropskom prvenstvu u Francuskoj 2016. godine.

"Izabranici Safeta Sušića imat će vrhunske uslove tokom boravka i priprema u Trening centru N/FS BiH, a sve je spremno za pripreme nogometnih Zmajeva. Ovo je prvi put da će se naša seniorska reprezentacija pripremati u svom Trening centru i imat će sigurno je najbolje uslove dosad", rekao je za Agenciju Fena Alija Porča, upravnik novog Trening centra.

Igrači će imati sve uslove, kao u najmodernijim svjetskim kampovima, da se u miru pripremaju za predstojeće mečeve. Sportski poligon s dva nogometna terena, jedan s prirodnom i jedan s vještačkom travom, wellnessom, saunom, malom teretanom, spreman je za prve treninge.

Centar svojim korisnicima nudi i dosta pratećih sadržaja, usluge kablovske televizije i wi-fi interneta, društvene igre poput bilijara, stoni nogomet i pikado, te wellnes i saunu, a uz to Zmajeve očekuju vrhunska usluga, kvalitetna ishrana u restoranu i osvježenje u dva caffe-bara.

Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba

Prateći dio ovog centra, koji će biti s punim servisom našim Zmajevima, bit će na nivou hotela sa četiri zvjezdice, jer je nakon završenog tendera za smještajne i ugostiteljske usluge odabrana ponuda hotelske kompanije "Dubrovnik".

Tako da će nogometaši imati sve usluge i već poznate saradnike, kao da su smješteni u hotelu Dubrovnik, čije su usluge ranije koristili tokom boravka u Zenici.

"Trening centar NFS BiH je specijalizirani objekt zatvorenog tipa i nikom nije dozvoljen ulazak bez izričite dozvole i odobrenja stručnih službi.

Već nakon tri dana boravka u svom trening centru Zmajevi će iz Zenice otputovati u Tuzlu, gdje će 4. septembra igrati prijateljski meč sa selekcijom Lihtenštajna, nakon čega se vraćaju u Centar gdje će boraviti do 9. septembra, kada igraju prvi kvalifikacioni meč za Evropsko prvenstvo protiv reprezentacije Kipra, na stadionu Bilino polje.