Nogomet
7

Treneri i osoblje FK Sarajevo na sedmodnevnom stažiranju u AC Milanu

FENA
Treneri i osoblje Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo sutra će otputovati na sedmodnevno stažiranje u tabor jednog od najboljih talijanskih klubova, AC Milan.

Sedmodnevno stažiranje za stručni kadar i osoblje Akademije omogućeno je zahvaljujući dobroj saradnji s talijanskim gigantom, koja je ostvarena tokom učešća U-19 selekcije FK Sarajevo na 38. fudbalskom turniru "Trofeo Dossena".

Generalni i sportski direktor FK Sarajevo Dino Selimović i Abdulah Ibraković, tada su održali sastanak sa sportskim direktorom AC Milan Roccom Maiorinom, te uspostavili tehničku saradnju između dva kluba.

"Odlazak u Milan nam zaista znači mnogo. Saradnja na bilo kojem osnovu s klubom kao što je AC Milan je nešto jako dobro. Cilj nam je da se upoznamo s načinom rada jednog velikog kluba i pokušat ćemo što više da vidimo i naučimo, kako bi sve dobre stvari mogli primijeniti na rad naše Akademije. Želimo da upoznamo što više segmenata, uključujući i one koji nisu vezani za trenažni proces, kao što su rad medicinskog tima, te sama organizacija Akademije", rekao je Šef Akademije ''bordo'' kluba Almir Hurtić.

Put Italije krenut će treneri U-19, U-17 i U-15 selekcija, kondicioni trener, te osoblje iz medicinskog i organizacionog dijela Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo.