Nogomet
0

U17 selekcija Akademije FK Sarajevo učestvuje na turniru "Future Talents Cup" u Mađarskoj

Klix.ba
U17 selekcija Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo učestvovat će na izuzetno kvalitetnom turniru "Future Talents Cup". Turnir u Mađarskoj prijestolnici, gradu Budimpešta, počinje 9. septembra, a uoči odlaska kadeta, šef Akademije FK Sarajevo, Almir Hurtić, otkrio je pojedinosti vezane za pomenuti turnir.

"Izuzetno nam je drago što učestvujemo na jednom ovakvom turniru. Veseli nas što naša U17 selekcija ima priliku pokazati svoje kvalitete u konkurenciji, koja je itetako respektabilna. Na turniru učestvuje dvanaest ekipa, koje su podijeljene u dvije grupe po šest. Očekuje nas pet jakih utakmica", kazao je Hurtić, dodavši:

"Smatram da su naši momci spremnii. Iza nas je dobar početak u okviru Omladinske Premijer lige Bosne i Hercegovine, te kvalitetne pripreme u Pragu, gdje smo odmjerili snage protiv Sparte i Mlade Boleslav."

Što se tiče samih propozicija turnira, važno je spomenuti da je turnir namijenjen za dječake rođene 1998,1999. i 2000. godine. Utakmice će se igrati dva puta po četrdeset minuta, a na klupama za rezervne igrače, moći će biti devet izmjena. U toku igre dozvoljeno je izvršiti maksimalno pet izmjena, a po okonačnju turnira, bit će, osim ekipnih dostignuća, proglašeni i najbolji golman, strijelac i igrač.

U17 ekipa Sarajeva na ovom turniru nalazi se u grupi "A". Osim bordo kadeta, u grupi se nalaze još holandski PSV Eindhoven, mađarski Ferencvaroš, slovačka Senica, belgijski Club Brugge i slovenački Maribor.

Prva utakmica na rasporedu je 9. septembra, protiv Maribora, dok će utakmice sa Senicom, PSV-om, Club Bruggeom i Ferencvarošom biti odigrane u dva ili tri navrata. U drugoj grupi nalaze se Galatasaray, drugi tim Ferencvaroša, Wisla Krakow, Sturm Graz, Partizan i Dinamo Bukurešt.

"Važno je spomenuti da je ovo prvo izdanje turnira 'Future Talents Cup' i samim tim, naše učešće dobiva na većem značaju, jer je Akademija Fudbalskog kluba Sarajevo, u ovako jakoj konkurenciji, dobila poziv za učešće. Poziv je svojevrsna potvrda za naš dobar rad i nastup na internacionalnim turnirama u prethodnom periodu i nadam se, da ćemo i u narednim godinama biti dio ovog turnira", zaključio je Hurtić.