Ispali iz Evrope
13

Trenera Dinama naljutila sudijska greška s druge utakmice: To je bilo skandalozno

K. H.
Nenad Bjelica (Foto: EPA-EFE)
Nenad Bjelica (Foto: EPA-EFE)
Trener Dinama Nenad Bjelica nakon poraza od Manchester Cityja rezultatom 4:1 u posljednjem meču grupne faze Lige prvaka nije bio razočaran suđenjem na Maksimiru, ali se osvrnuo na suđenje u drugoj grupi gdje je Šahtar igrao protiv Atalante.

Bjelica se u početku osvrnuo na prvi pogodak Gabriela Jesusa koji je postignut u trenutku kada je Emir Dilaver ležao na podu, a gostujući igrači nisu željeli izbaciti loptu van terena, već su nastavili igrati i postigli pogodak.

"Ne vjerujem da je Manchester City neka nesportska ekipa, to se desilo i nema smisla dalje pričati o tome. Činjenica je da smo mi mogli bolje reagovati u toj situaciji, da je recimo Nikola Moro ušao u zadnju liniju umjesto štopera, vjerovatno ne bi došlo do gola i bili bismo čvršći u odbrani. Oni su velika ekipa koja kažnjava i najmanju grešku protivnika, pokazali su to protiv nas i mi to moramo prihvatiti ukoliko želimo biti još bolji", kazao je Bjelica koji je istakao da treba vjerovati sudiji na odluku da ne svira faul nad igračem Dinama koji je ležao na travi.

Nakon toga on se osvrnuo na drugi meč ove grupe u kojem je Atalanta pobjedom protiv Šahtara rezultatom 3:0 osigurala prolazak dalje. Bjelica je rekao da je gostujući tim u 60. minuti morao dobiti crveni karton.

"Mi sve vjerujemo sudijama, kako god da oni odluče, a vjerujemo i da na utakmici Šahtara i Atalante nije bilo prekršaja Luisa Muriela koji je trebao dobiti crveni karton u 60. minuti. To je bio skandalozan prekršaj kod rezultata 0:0, ali šta da radimo, moramo vjerovato da je to tako", istakao je trener Dinama.

Dinamo je porazom od Manchester Cityja završio takmičenje u Evropi za ovu sezonu.