Evropski ambijent
265

Trener Željezničara očaran atmosferom na Grbavici: Kao da sam ponovo bio na Maksimiru

K. H.
Tomislav Ivković (Foto: I. Š./Klix.ba)
Tomislav Ivković (Foto: I. Š./Klix.ba)
Hrvatski trener na klupi FK Željezničar Tomislav Ivković bio je očaran nakon utakmice atmosferom koju su napravili navijači Plavih rekavši da takvu atmosferu već dugo vremena nije osjetio.
Željezničar je bio pred pobjedom protiv Borca u susretu 1. kola nogometne Premijer lige BiH, ali je u 88. minuti primio gol i ispustio dva boda. Ipak, Ivković je zadovoljan onim što je vidio od svojih igrača, no posebno je bio oduševljen publikom i pjesmom koja nijednog trenutka nije prestala.

Između ostalih, tribinama su odjekivali i stihovi Novih fosila: "Kako je dobro vidjeti te opet, staviti ruke na tvoja ramena..."

"Zaista moram prvo komentarisati ovu publiku. Ambijent je čudesan... 'Kako je dobro vidjeti te opet'... Kao da sam u vremenu kada sam igrao za Dinamo, kao da sam ponovo bio na Maksimiru. Ovakav ambijent sam već dugo vremena zaboravio, bio je na nivou evropskih utakmica", rekao je trener Željezničara i nastavio:

"Utakmica je bila vrlo kvalitetna, na trkačkom i borbenom nivou. Bila je vrlo ozbiljna i ako neko opet pogleda utakmicu, vidjet će puno trke, duela, skokova, dosta lijepih akcija i mislim da je publika na kraju krajeva otišla zadovoljna jer je naša ekipa pokazala karakter. Izdržali smo 95 minuta, a najviše me dojmio karakter i pristup mojih igrača."

U narednom meču Željezničar igra protiv Tuzla Cityja u gostima, a novi meč na Grbavici će igrati protiv Posušja krajem jula.