Povratak na tribine
505

Navijači Željezničara nakon 16 mjeseci pauze horski otpjevali "Grbavicu"

N. K.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Navijači Željezničara bit će večeras velika podrška svojim igračima u utakmici prvog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Borca, a da su zaželjeli dobre atmosfere pokazao je i uvod u susret koji se igra na stadionu Grbavica.

Nakon što su popunili zakonom dozvoljena mjesta na tribinama, navijači Plavih su uoči prvog sudijskog zvižduka tradicionalno horski otpjevali neslužbenu himnu kluba - pjesmu "Grbavica".

Večerašnje pojavljivanje Željinih navijača na stadionu Grbavica je ujedno prvo nakon 16 mjeseci pauze zbog pandemije koronavirusa.

Posljednji put Željini navijači su bodrili svoje igrače 8. marta 2020. godine kada su Plavi na Grbavici u okviru Premijer lige BiH savladali Tuzla City.

Uslijedio je prekid tadašnje sezone zbog koronavirusa, dok u cijeloj prošloj sezoni u Kantonu Sarajevo nije bilo dopušteno prisustvo gledatelja.

Inače, najvatrenija navijačka grupa Manijaci shodno dugoočekivanom povratku na tribine odlučili su organizovati korteo koji je ranije danas simbolično krenuo sa Željezničke stanice u Sarajevu prema stadionu Grbavica.