Nogomet
438

Trener Mladosti Ibro Rahimić: Danas se sudilo protiv nas, jučer protiv Čelika i Slobode

Piše: O. T.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Nakon poraza od Željezničara u 21. kolu BHT Premijer lige, trener ekipe Mladost Doboj-Kakanj Ibro Rahimić istakao je nezadovoljstvo zbog suđenja na ovom meču, a dotakao se i drugih mečeva. U izjavi za naš portal Rahimić je kazao da "neko upravlja suđenjem u ovoj ligi".

Mladost Doboj-Kakanj loše je otvorila drugi dio sezone u kojem je zabilježila dva poraza i remi u prvenstvu, te poraz u prvom meču četvrtfinala Kupa BiH od Širokog u gostima (3:1). Rahimić je istakao da je Željezničar zasluženo slavio, ali da je i ovaj meč donio niz nepravilnosti u suđenju i da nije mogao više šutjeti.

"Suđeno je previše prekršaja za Željezničar, a nama nisu suđeni prekršaji koji su trebali biti. I ovo nije prvi put. Od početka prvenstva je tako kada mi igramo. Moji igrači mogu 10 puta pasti, nema prekršaja. Mislim da je tri puta više prekršaja suđeno za njih na ovom meču", kazao je Rahimić, te dodao: "Ja nisam naivan. Igrao sam fudbal i znam kako se nateže - sudija vam dosudi nekoliko slobodnih udaraca koje ne bi trebao. Prekidi su uvijek opasnost. Isti sudija (Goran Paradžik, op.a.) sudio nam je i protiv Zrinjskog u Mostaru i bilo je isto. Dok nije riješio utakmicu, stalno je natezao. Znam kada se nateže, a kada se griješi."

Ipak, Rahimić se nije dotakao samo današnjeg susreta sa Željezničarom. On smatra da u ovoj zemlji suđenje generalno nije na zadovoljavajućem nivou i smatra da to nije zbog grešaka, nego da je smišljeno.

"Igrači Viteza su protiv Slobode napravili prekršaj za zatvor, a ne za crveni karton. I to je trebao biti penal. Ništa se nije desilo. Gledao sam i utakmicu između Čelika i Zrinjskog. Opet se vidjelo za koga sudije sude. Čemu sve ovo vodi? Očito da neko ovdje upravlja sa suđenjem", tvrdi Rahimić.

Zbog svega navedenog, ozbiljno razmišlja o odlasku iz fudbala, odnosno iz bh. fudbala, jer može živjeti i bez njega. Nije finansijski ovisan o ovom poslu.

"Danas štoper Željezničara Bogičević psuje sudiji i on mu ne smije ništa. Ja samo pitam za jedan slobodan udarac, on me opominje da će me istjerati. Da li je to realno? Razmišljam o odlasku iz fudbala. Nije ovo prvi put da mi se dešava. Ne treba mi ovo, jer mogu živjeti i bez ovoga. Imam dovoljnu zaradu u Švicarskoj tako da nisam ovisan o ovom poslu ovdje. Došao sam zbog patriotizma i želje da se pošteno radi, ali kada ovo vidim, onda shvatim da mi ovo ne treba", kazao je za kraj Rahimić.