Nogomet
0

Rahimić: Suđenje u Premijer ligi BiH se mora popraviti

Klix.ba
Ibro Rahimić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ibro Rahimić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Premijer liga Bosne i Hercegovine odavno nije bila zanimljivija. Velika je gužva u samom vrhu tabele za izlazak na euro scenu, ali je i gužva na dnu jer čak šest ekipa napušta premijerligaško društvo.

Kako sezona odmiče sve je više nezadovoljstva i negodovanja na suđenje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Nakon poraza od Željezničara u prošlom kolu trener ekipe Mladosti Ibro Rahimić je istakao svoje nezadovoljstvo zbog suđenja na ovom meču, ali se dotakao i drugih mečeva u ovoj sezoni. Neki od medija su pogrešno protumačili njegovu izjavu u kojoj osporavaju zasluženu pobjedu Željezničara.

"Neki mediji su pogrešno protumačili moju izjavu i pogrešno prenijeli bit onoga što sam rekao na pressici poslije susreta sa Željezničarom. Pobjeda Želje je sasvim zaslužena, ja sam domaćinu na tome čestitao i skrenuo pažnju na suđenje koje je bilo u tom meču, ali i na nekim susretima ranije nije nam suđeno kako treba i imam zamjerki.

Ne samo nama, u posljednjih nekoliko dana gledao sam susret Viteza i Slobode, te Čelika i Zrinjskog u kojima takođe suđenje nije bilo korektno i na nivou. Neki jednostavno šute i trpe, a mi smo dovoljno trpili do sada jer smo više puta oštećeni u sezoni od strane sudija i sada želimo da kažemo dosta tome više.

Želim da svako od nas ima korektno suđenje kroz cijelo prvenstvo. Nijednog momenta nisam osporio pobjedu Željezničara koja je zaslužena i čak mi je drago da se Željezničar posljedjim igrama vratio u igru za vrh tabele, da imaju sjajnu podršku sa tribina i sada imaju sjajan tim. Željezničar nas je sjajno ugostio i bio krajnje korektan prema nama, ali suđenje na tom susretu nije bilo na nivou", rekao je u izjavi za fkmladost.ba menadžer i šef stručnog štaba Ibro Rahimić, te dodao:

"Jedino što želim je da se skrene pažnja na suđenje i da se ono u mnogome popravi. Nikoga od sudija i ljudi koji rukovode tim tijelom nisam imenom pomenuo niti mi je to cilj. Neki novinari su sebi dali za pravo da moju izjavu formuliraju na način koji njima to odgovara. Pozivam ih sve da mi se slobodno jave, a ja ću im kazati sve ono što ih interesuje kao i uvijek do sada. Jedino što želim je da se korektno sudi i nama i svim ostalim klubovima u Premijer ligi jer samo tako će naš fudbal ići naprijed", rekao je Rahimić.