Bundesliga
0

Treći poraz Schalkea, Salihović strijelac

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši Schalkea nastavljaju s iznimno lošim startom u novu sezonu Bundeslige. Iza njih je treća utakmica, ali i treći poraz.

U prvom susretu 3. kola Bundeslige Hoffenheim je na svom terenu s 2-0 pobijedio momčad iz Gelsenkirchena, koja je inače aktualni doprvak njemačkog prvenstva. I dok Schalke ima tri poraza na startu, Hoffenheim ima tri pobjede.

Za Schalke je debitirao i pojačanje iz Milana, Nizozemac Klaas-Jan Huntelaar.

Schalke je bolje počeo utakmicu, te su susret otvorili s dvije-tri poluprilike, no kako je vrijeme odmicalo tako je domaćin postajao sve konkretniji i opasniji po Neuera.

Vorsah je u 37. minuti sjajno reagirao na jednu ubačenu loptu, te je sa pet-šest metara glavom uhvatio Neuera na krivoj nozi i pogodio za 1-0. Iako je Schalke u drugom dijelu nastojao izjednačiti, a prije svega je Raul imao dvije lijepe prilike, pogodak se dogodio na drugoj strani.

U sudijskoj nadoknadi bosansko-hercegovački reprezentativac Sejad Salihović je odlično izveo slobodni udarac, a lopta se uz pomoć stative i nespretnog golmana Neuera odbila u mrežu.

Bundesliga, 3. kolo:

Hoffenheim - Schalke 2-0 (Vorsah 37, Salihović 90+1)

Redoslijed: 1. Hoffenheim 9, 2. Kaiserslautern 6 (-1), 3. Mainz 6 (-1), 4. Hamburg 6 (-1), 5. Hannover 6 (-1)..., 17. Schalke 0...