Komentari (141)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Savi Miloševiću treba dati puni ciklus da stvori tim čovjek je odličan trener i još bolji čovjek Prema tome puna podrška 🇧🇦
Zašto nismo puni ciklus dali Faruku i Mehi?
@stranac jer su qarine ne znam ni čim su zaslužili mjesto selektora
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
I ja sam za ovo ali šta je vama pa nismo mi Brazil da imamo veliki fond igrača ko ce igrati? Ovdje treba velika sistemska promjena od vrha do dna
Treba dovesti 5-6 igraca Zrinjskog, par iz Sarajeva, par jos iz nekih klubova nasih ako ima da "odskacu" kvalitetom i par ovih boljih iz trenutnih ali mladjih i vidjeti sta mogu, gore od ovog ne mogu i kad bi se potrudili...
Šta to imaju Brazilci a da ovi naši nemaju? Svi igraju u nekim jakim europskim klubovima. Jel to Brazilci imaju neke super moćne stadione ili šta? Kako Hrvatska može a mi ne?
ili mozda njemu
Erase and flash new firmware.
Moje misljenje.Sledece igrace treba forsirat.Golman Vasilj,Prevljak,Bilbija,Menalo,Dedic,Rahmanovic,Stevanovic,Hazdikadunic,Dzeko mozda posto je iskusan.Pod hitno pozvati mladje igrace do 25g iz PL.
Ne. Treba samo igrati defanzivnije protiv Portugala koji ima jedan od najjačih napada na svijetu. On izašao sa formacijom ko protiv Lihtenštajna. Tek u drugom poluvremenu su se postavili dobro i to poluvrijeme je bilo 0-0
Sehic - nije vise ni za bajramskog turnira Kolasinac - ostario Civic - Nikad nije ni znao Sanicanin - brklja Hadzikadunic - Spor Hadziahmetovic - traljav Cimirot - 32 godine star Pjanic - 34 godine ostario Stevanovic - 33 godine ostario Bilbija - Star Dzeko - penzija Piric - njega ne bih stavio ni na djecijem turniru da brani Prcic - ostario vrijeme je da se da sansa mladim igracima, ali mladim do 25 godina a ne da nam debituju sa 27/30 godina
Sve si dobro rekao osim Prcica, pa njemu ni jedan selektor nikad nije dao pravu sansu a lik u Francuskoj igra dugi niz godina, uvijek je ulazio kao zamjena ili tako nesta, a pravi playmaker zna dodati osutati po golu, pa ja ne sjecam se kad smo dali go van 16 metara iskreno!!!
Savez napoljeee
Potrebno je uigrati TIM za baraž. Sve ostalo je sporedno
ne treba se opterecivati rezultaom jer mi smo realno treći šešir, mozda bi bilo dobro dugoročno gledano praviti repezentaciju od domaćih mladih igrača do 26 g i tri četri koja igraju vani i koji zaista vrede, to bi možda unapredilo i ligu
Prije svega trebamo biti realni. BiH nema top klasu nogometaša u okvirima evropskog nogometa i tu priča završava. Zamijeniti postojeće, prosječne, s isto takvim prosječnim neće donijeti nikakva poboljšanja. Može li bolje, vjerovatno može ali ne značajno. Savezi i selektori su se smjenjivali a prosječnost u rezultatima i igri je konstanta. Osim jednog SP i A grupe Lige nacija sve ostalo nije vrijedno pomena. Bilo šta uradili BiH će ostati osrednja evropska reprezentacija.
Ljudi nije do trenera a ni proslog a ni pretproslog. Iskreno gledajuci vecina igraca je rodjena u drugim drzavama ili su od malena tamo odrasli. Kako ocekivat da se ti momci srcem i dusom zalazu za zemlju koju fakticki ne znaju. Mozda povremeno dodju u posjetu familiji i to je to. Pa cak i igraci koji su rodjeni tu cim malo uspiju idu vani i tamo zive. Gubi se patriotizam i borbenost za drzavu.
Mogu mijenjati selektore svaki dan, problem su ovi hadalji od igraca. U klubovima grizu, u reprezentaciji ko tetke. Sve ljenguze otjerati a ostaviti one koji se stvarno trude i kojima onaj dres nesto znaci.
Grizu klinac, spreman tamo kao i u rep, samo što u klubovima postoji u ekipi devet drugih spremnijih pa se nedostatak spremnosti bilo kojeg našeg i ne primjeti, niti odlučuje.
Pjanić davno prestao igrati ozbiljan fudbal... Dedić - treba nam više Dedića -svaka čast Demirović,puno zuji malo meda daje... Džeko,kapa dole,ali ako je sve ispred njega loše i on se uklopi u sivilo Rahman ima potencijala i na njega se moze racunati.... Gazibegović bolji od Kolašinca deset puta... a da ne pricamo o tome da nismo profilirali nekog mlađeg da zamjeni ove starije.
moje misljenje,nije do selektora nego do igrača... Šeha, ne znam više ni ko ga gura.Po meni kanta golman. Hadžikadunić niđe veze.Onako kad ga vidiš kako se kreće dovoljno ti je. Barišić ok,, Kolašinac može fore prosipati protiv Malte,San Marina i malih ekipa sve u svemu tuga Cimirot,ne kontam njegovu poziciju.Fura se ba Bešića,a ni blizu.
I sa ovima ili sa nekim drugim nece biti bolje. Ali pitanje je koje druge dovesti, kada i sada imaju probleme da naprave reprezentaciju. Najbolje bi bilo ne igrati nikakve kvalifikacije ili se pomiriti sa cinjenicom da smo kanta za nabijanje. U svakom slucaju San Marino je ispod nas, pa nam je utjeha da nismo najgori. Uskoro ce nas i Lichtenstein prestici, a i Gibraltar.
Mislim da je u ovom trenutku jedino rješenje zabraniti profesionalni fudbal u BiH i raspustiti reprezentaciju.