Nogomet
1

Toure: City može oboriti Chelseajev rekord

Totalsport
Yaya Toure
Yaya Toure
Ove sezone raspucani Manchester City sposoban je postaviti novi premierligaški rekord prema ukupnom broju postignutih golova u toku jedne sezone, smatra vezni nogometaš Građana Yaya Toure.

Trenutno je taj rekord u vlasništvu Chelseaja koji je sezone 2009/10 pod Carlom Ancelottijem postigao ukupno 103 gola. City je trenutno na učinku od 34 gola nakon samo 12 utakmica, što je 10 golova više od prvih pratitelja Arsenala i Liverpoola.

"Nadam se da možemo oboriti rekord, imamo napadače za to", rekao je Toure.

"Naša dvojica napadača (Agüero i Negredo) su nevjerovatni. Jako su samopouzdani, a i ne radi se samo o njima dvojici. Jako smo napadački orjentisani i napadači uživaju, čak i Džeko i Jovetić. Cijela je ekipa skoncentrisana na napad i to je fantastično. Kada pobijedite kao što smo mi pobijedili protiv Tottenhama, to je fantastično. Oni su ozbiljni konkurenti za naslov ove godine.

Na premierligaškoj tabeli City zaostaje šest bodova za vodećim Arsenalom, a boljka su im igre u gostima. Na dosadašnjih šest gostovanja slavili su tek jednom, uz čak četiri poraza.

"Pokušavamo naći balans. Kod kuće smo ubojiti, a u gostima je teže. Ili sudija nije dobar ili nam navijači i protivnici otežavaju stvari, ali sve je to dio nogometa i to je Premierliga. Želimo vratiti premierligaški naslov i moramo početi pobjeđivati u gostima. Menadžer radi na tome da pronađemo pravi balans".