Nogomet
1

Pellegrini: Nismo bili svježi i bilo je teško

Totalsport
Manuel Pellegrini (Foto: AFP)
Manuel Pellegrini (Foto: AFP)
Menadžer nogometaša Manchester Cityja Manuel Pellegrini okrivio je manjak svježine za slabu izvedbu svoje ekipe u meču 19. premierligaškog kola protiv Crystal Palacea.

Pellegrini je protiv Crystal Palacea u odnosu na derbi protiv Liverpoola (26. decembra) napravio šest izmjena u početnoj postavi, a na kraju je šareni sastav "građana" ipak teškom mukom uspio izboriti minimalnu 1-0 pobjedu.

"Prije utakmice sam rekao da je nemoguće da se igrači u samo 48 sati oporave. Nismo imali svježine u našoj ekipi i jako je teško kada samo jedna ekipa želi igrati, a takvu smo utakmicu gledali danas. Nismo navikli na tako nešto ovdje na Etihadu. Navikli smo na puno prilika za pogodak, ali ponavljam, jako je teško napadati kada suparnička ekipa ima desetoricu igrača u svom šesnaestercu. Oni su možda imali priliku iz nekih kontranapada i kornera", rekao je Pellegrini.

Pobjeda je Cityju barem privremeno donijela skok na čelno mjesto na tabeli, ali čileanski je stručnjak uvjeren da će se mrtva utrka nastaviti sve do kraja.

"Ponavljam, šest ili sedam ekipa nastavit će se boriti za naslov do kraja. U zadnjih osam utakmica dobili smo sedam i remizirali u jednoj i sustigli prednost koju je Arsenal imao u odnosu na nas, ali nastavljamo već u srijedu (kod Swanseaja) i druga će polovina sezone biti teška za sve nas", istakao je.