Nogomet
0

Pellegrini: Ne bi smjeli ispasti kod kuće od Wigana, moramo reagirati

Totalsport
Manuel Pellegrini (Foto: EPA)
Manuel Pellegrini (Foto: EPA)
Čileanski menadžer Manchester Cityja Manuel Pellegrini pozvao je svoje nogometaše na trenutnu reakciju nakon šokantnog ispadanja u četvrtfinalu FA Cupa od drugoligaša Wigana...

U reprizi prošlogodišnjeg finala Wigan je šokirao Manchester City na Etihadu s 2-1 samo tri dana uoči uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka protiv Barcelone na Camp Nou.

"Mislim da ne bi smjeli biti eliminisani u FA Cupu kod kuće od Wigana. Imali smo tri ili četiri prilike da barem izvučemo remi. Ali Wigan je igrao dobro, s puno intenziteta i zasluženo idu dalje", rekao je Pellegrini za BT Sport.

"Ne volim razdvajati odbranu i napad, ali mogli smo bolje reagirati kod oba Wiganovog gola, ali također nismo dobro igrali ni u napadu.".

U svega tri dana City bi mogao ispasti iz borbe za trofeje u dva takmičenja, a u Premierligi za vodećim Chelseajem zaostaje devet bodova, ali uz tri utakmice manje.

"U posljednjoj smo fazi sezone. Važno je reagirati već od sutra pa do kraja sezone. Sada moramo otići u Barcelonu i pokušati nastaviti u Ligi prvaka. Znamo da će biti teško, ali moramo pokušati. A onda moramo pokušati ponovo doći na vrh tabele u Premierligi. Ponavljam ono što sam govorio svake sedmice: moramo pokušati pobijediti svaku utakmicu do kraja sezone, a onda ćemo vidjeti tko je osvojio najviše bodova. Važno je reagirati trenutno jer nas čekaju važne stvari do kraja sezone",zaključio je menadžer "Građana".