Roma u srcu
70

Totti: Potpisao sam Perezu dres s natpisom "Jedini igrač koji je odbio Real Madrid"

Klix.ba
Francesco Totti (Foto: EPA-EFE)
Francesco Totti (Foto: EPA-EFE)
Legendarni kapiten Rome Francesco Totti je izjavio da je Real Madrid činio sve kako bi ga doveo u svoje redove, ali da je ljubav prema Romi presudila da ostane u voljenom klubu.

Prema Tottijevim riječima, Kraljevi su u vrijeme Galacticosa činili sve kako bi privukli Tottija u Madrid, ali je on odlučio ostati u Romi gdje je na kraju i završio karijeru.

"U jednom trenutku moje karijere, 2004. ili 2005. godine, Real Madrid je činio sve kako bi me doveo. Poslali su mi dres s brojem 10 i natpisom 'Totti' kako bi mi pomogli da se odlučim. Ne mogu reći da me je predsjednik Florentino Perez stalno zvao, ali su ljudi koji su s njim sarađivali pokušavali da me kontaktiraju. Bio sam neodlučan, ali je na kraju ljubav pobijedila, moja ljubav prema Romi, gradu, navijačima, svima koji su mi pomogli u proteklih 25 godina da budem kapiten ovog kluba i igrač koji je u karijeri igrao samo za jedan klub. Florentina sam sreo nekoliko puta, posljednji put na žrijebu Lige prvaka u Monacu. Uvijek je bio prijateljski raspoložen, ali mi uvijek kaže da sam jedini igrač kojeg nije uspio nagovoriti da potpiše za Real. Nikad se nije pomirio s tim. Prošli put kad smo igrali u Madridu tražio je da potpišem dres za njega te da napišem 'Jedini igrač koji je rekao ne Real Madridu. Ipak, imam lijepe uspomene sa stadione Santiago Bernabeu", izjavio je Totti.

Od navijača Reala je doživio ovacije.

"Bilo je to 2016. godine kada sam zaigrao svega nekoliko minuta prije kraja utakmice. Svi navijači su ustali kako bi mi aplaudirali. To je zaokružilo cijelu moju karijeru, bio je to dan koji nikad neću zaboraviti. To nisam mogao očekivati, zahvalan sam navijačima jer su me uvijek tretirali sjajno", završio je Totti.

Real Madrid i Roma se sastaju u srijedu u 1. kolu grupe G Lige prvaka.